Actualizado 21/07/2015 15:06

El Grup Pons provarà de comercialitzar fora de temporada oli d'oliva verge extra congelant olives arbequines

Enguany experimenta amb 2'5 tones collides la tardor passada però la idea és poder-lo treure al mercat entre 2016 i 2017 com un producte 'de luxe' per gaudir a l'estiu

L'Albagés (ACN).-

El Grup Pons ha presentat el primer experiment a gran escala amb olives arbequines de les Garrigues criogenitzades, és a dir congelades, per obtenir oli d'oliva verge extra de màxima qualitat fora de temporada. El director del grup, Eduard Pons, ha explicat que aquesta primera provatura, que no es comercialitzarà, s'ha fet a partir de 2,5 tones d'olives arbequines que es van collir a l'octubre i es van congelar a -50ºC per 'treure'ls-hi la vida'. Una vegada descongelades s'han portat al molí i en ple mes de juliol han obtingut el primer raig d'aquestes olives. La idea es treure al mercat aquest oli l'estiu de 2016 o el de 2017 com un 'producte de luxe' per ser consumit fora de temporada.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés