Actualizado 05/03/2015 14:27

GlobaLleida i Ensenyament posen en marxa un programa per promoure el foment emprenedor entre els alumnes lleidatans

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La presentació s'ha fet a l'escola El Segrià de Lleida, on des de fa tres anys els alumnes tenen una cooperativa i vénen els productes que creen

Lleida (ACN).-

GlobaLleida i Ensenyament han posat en marxa aquest curs acadèmic el programa 'E2, Escola d'Emprenedors, amb l'objectiu de fomentar la cultura emprenedora en totes les etapes del sistema educatiu i despertar l'interès pel món de l'empresa i promoure iniciatives empresarials entre els alumnes lleidatans. Fins ara hi havia centres educatius desenvolupaven pel seu compte iniciatives d'aquest tipus però ara s'unifiquen en un programa i s'estenen també a Infantil i Primària. La presentació del programa s'ha fet a l'escola El Segrià de Lleida, on els alumnes des de fa tres anys tenen una cooperativa en què desenvolupen els seus projectes, que després vénen i destinen un 10% dels beneficis a una ONG.El programa de foment de l'esperit emprenedor 'E2, Escola d'Emprenedors', que promouen el consorci de promoció econòmica GlobaLleida i els serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, neix amb l'objectiu de promoure l'emprenedoria a l'escola, el suport a la innovació, la competitivitat empresarial i l'impuls de la projecció exterior, mitjançant accions i activitats adreçades a alumnes, però també entre el personal docent, segons ha destacat el conseller delegat de GlobaLleida, Oriol Oró.

Amb la creació del programa s'unifiquen les activitats que pel seu compte ja duien a terme alguns centres educatius lleidatans per promoure l'emprenedoria entre els seus alumnes, segons ha dit el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés.

Una de les principals novetats és incloure la participació de l'alumnat d'educació infantil i primària, a més dels que ja hi participaven (ESO, Batxillerat i cicles formatius), de tots els centres públics i privats de les comarques de Lleida, el que suposa cobrir totes les etapes formatives, segons ha explicat Cullerés.

Així, en el marc d'aquest programa, format per 24 activitats estructurades en quatre blocs, els centres podran sol·licitar sessions de sensibilització, tallers temàtics, activitats de caràcter participatiu i per a personal docent relacionades amb el foment de l'esperit emprenedor.  

Les activitats seran impartides pel personal tècnic de GlobaLleida o per professionals externs, en aquest darrer cas, el cost de l'activitat serà assumit al 50% entre el centre educatiu i GlobaLleida. Les activitats es podran realitzar durant l'any natural 2015 i per tant, en el que resta del curs acadèmic 2014-2015. La participació dels centres a les activitats del programa estarà limitada a l'oferta existent, per aquest motiu s'obrirà un període de convocatòria per recollir les inscripcions, entre el 5 i el 23 de març. 

A més, el programa 'E2, Escola d'Emprededors' premiarà a mb els Premis E2 els millors treballs dels alumnes de les diferents etapes educatives de les comarques de Lleida.    

Cooperativa dels alumnes de l'escola El Segrià

La presentació del programa 'E2, Escola d'Emprenedors' s'ha fet a l'escola El Segrià de la partida de Llívia de la ciutat de Lleida, que forma part de la ZER l'Horta de Lleida. Des de fa tres anys els alumnes d'aquest centre participen en una cooperativa en què, cada curs, els nens creen el seu equip directiu, el nom, la imatge gràfica, així com els estatuts que regeixen el seu funcionament.

Altrament, els alumnes, en forma de socis, presenten prototips de projectes d'objectes o productes que volen desenvolupar i els escollits per la majoria s'acaben fabricant i, posteriorment venent en el mercat que es fa a l'escola i en una parada al mercat dels Pagesos, segons han explicat l'Hugo i la Noa, dos dels alumnes de 5 i 6è. Un 10% dels beneficis obtinguts són destinats a una ONG, que varia cada curs i que també escullen els mateixos alumnes.      

La Noa i l'Hugo, de la mateixa manera que les seves professores, han valorat positivament l'experiència d'aquests tres anys amb la cooperativa per aprendre a valorar l'esforç que suposa poder portar a terme una idea, amb el treball en equip, i veure el retorn que després té, amb els ingressos que obtenen. Entre els productes que han fet i que han tingut més sortida destaquen un sabó, tintura mare, així com recipients per posar els llapis.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés