Actualizado 06/10/2015 13:13

La Generalitat crea una acreditació que "garanteix" la qualitat de 17 entitats catalanes de finançament alternatiu a la banca

Es constitueix per primera vegada i té per objectiu generar confiança al sector i promoure noves opcions de finançament per les empreses

Barcelona (ACN).-

La Generalitat ha creat la primera acreditació que "garanteix" la qualitat d'entitats de finançament alternatiu a la banca. El Departament d'Empresa i Ocupació, a través d'ACCIÓ, ha acreditat les primeres 17 entitats, que són xarxes d'inversors privats, plataformes de crowdfunding (finançament col·lectiu), de crowdlending (finançament col·lectiu de préstecs) i d'invoice trading (descompte de factures). Segons el Departament, l'objectiu d'aquesta acreditació és impulsar l'accés de les pimes i empreses catalanes a solucions de finançament alternatiu al bancari, un camp que està creixent a Europa.Concretament, segons The European Alternative Finance Benchmarking Report de la University of Oxford, el mercat de finançament alternatiu a Europa va créixer des del 2013 al 2014 un 144%, amb un volum de transaccions de 2.957 milions d'euros. Des del Govern s'estan impulsant polítiques en aquesta línia, per accelerar la diversificació de fonts de finançament per a les empreses. És un factor clau que, sumat a la innovació i a la internacionalització, és determinant per a la competitivitat de les empreses, segons remarca el Departament.

Amb aquestes acreditacions la Generalitat vol posar de manifest la qualitat de les entitats de finançament alternatiu, generant més confiança i visibilitat per incentivar les empreses catalanes a accedir a aquest tipus d'instruments que han sorgit els darrers anys. És una iniciativa que també beneficia els inversors, que els permet invertir en l'economia real d'una manera més directa.

Les 17 entitats gaudiran d'aquesta acreditació fins el 31 de desembre del 2016, quan es tornarà a analitzar si compleixen els requisits en funció de l'evolució de les necessitats del teixit empresarial català. Aquesta setmana s'ha acreditat Crowdcube i The Crowd Angel (Crowdfunding); Arboribus i Loanbook (Crowdlending); Finanzarel i Novicap (Invoice trading), i en la xarxa d'inversos privats hi ha BANC, BCN BA, Economistes BAN, Eix Technova, ESADE BAN, Foro capital pimes, Red de Inversores Privados y Family Offices IESE Business School, Keiretsu Forum, Lánzame, Reus Tarragona BA i Seedrocket.

Aquesta iniciativa se suma a altres projectes duts a terme per ACCIÓ amb l'objectiu d'impulsar aquest tipus de finançament alternatiu a la banca. Per exemple, ja s'ha editat la 2a edició del Catàleg de Finançament Alternatiu, que recull 86 proveïdors no bancaris, 32 més respecte la primera edició de l'any passat. Ja s'han registrat 22.000 descàrregues i s'ha situat com el document de referència pels emprenedors i empresaris catalans en aquest camp.

És una eina complementaria al Servei d'Assessorament Financer, posat en marxa a principis d'any, que en el termini d'una setmana proporciona als empresaris una proposta personalitzada de quins instruments alternatius li encaixen millor en funció de la situació financera i de la fase en què es troba la companyia (fase llavor, arrencada o creixement). El servei, gratuït per a l'empresa, inclou un acompanyament personalitzat als diferents proveïdors per donar suport en el procés d'obtenció de finançament.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés