Actualizado 14/04/2015 19:11

Gastronomia i cultura de riu a la IV Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu d'Alfarràs

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La localitat del Segrià viurà el proper cap de setmana degustacions i activitats culturals sobre la cuina d'aquest peix que els experts consideren que es consumeix poc

Lleida (ACN).-

Alfarràs (Segrià) viurà aquest proper cap de setmana, del 17, 18 i 19 d'abril la seva 4 Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu amb un complet programa d'actes on la gastronomia i la cultura del riu i la pesca es donen la mà. La tinenta d'alcalde d'Alfarràs, Manuela Samper, ha presentat aquest dimarts al migdia el programa d'actes al restaurant Mercolleida de Lleida amb una degustació d'alguns dels plats que es presentaran a les ponències gastronòmiques de la trobada i que han estat elaborats pels xefs Mateu Blanch (Caparros Celebracions), Enric Millà (El Dien) i Ivan Pascual (Cal Gumer). Els experts consideren que la truita de riu és un peix que es consumeix poc a les cases.Millà ha presentat una hamburguesa de truita de riu amb calçots, romesco i el seu caviar. Per la seva banda, Pascual ha sorprès els presents amb una coca cruixent de tomàquet amb truita escabetxada, mozzarella, alfàbrega i Préssec de Pinyana amb toc exòtic; i arròs melós de truita de la ribagorçana, verduretes i mantega de truita.

Blanch, seguint la línia creativa, ha ofert una Barreta energètica de risotto de truita de riu; i xurros de truita de riu amb salsa brava. Per la seva banda Samper ha explicat que la Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu d'Alfarràs vol potenciar la sinergia i amplificació de valor afegit que pot donar el riu a tots els veïns i veïnes d'Alfarràs.

Després la visita guiada a la Piscifactoria Santa Ana d'Alfarràs i una ponència sobre Turisme gastronòmic i pesca; es donarà per inaugurada la IV Mostra Gastronòmica d'Alfarràs a les dotze del diumenge vinent, dia 19 d'abril. Carpes i parades de degustació de cuina de la Truita de Riu i altres menges seran els protagonistes d'una exhibició culinària que es consolida al calendari lleidatà i que compte amb tot un programa de cap de setmana.

Entre els actes previstos, el divendres, dia 17 d'abril, estarà dedicat als més petits amb una sortida escolar sobre La Qualitat de l'aigua, mostreig i avaluació de fauna al riu Noguera Ribagorçana. Tenim peixos als nostres rius? A càrrec de Dolors Vinyoles, Doctora en Biologia i Professora del Departament de Biologia Animal de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. L'activitat inclou una explicació sobre "pesca elèctrica" i una solta i repoblació de truites. Per la tarde, contacontes i conferències completen el programa del primer dia.

El Segon Open de Primavera de Pesca, serà la primera activitat del programa de dissabte, dia 18 d'abril. Ponències, visites guiades, presentacions de cuina i el Concurs Gastronòmic de la Truita de riu a la Sala d'Actes de l'Ajuntament completarà el programa d'actes del matí. Després de la visita guiada a La Gravera i dues ponències sobre aqüicultura i els peixos al món del cinema, la jornada es tancarà amb un sopar de maridatge de Cal Gumer a la Sala de Ca la Ferratina.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés