Publicado 26/11/2015 14:31

Una gala d'estrelles del Royal Ballet, Eva Yerbabuena i la Compañía Nacional de Danza centren la temporada de dansa del Centre Cultu

El Ballet de Buenos Aires, el de l'Òpera Nacional de Lituània, l'Estatal de Geòrgia i el Biarritz completen el cartell

ACN

Barcelona.-El Centre Cultural Terrassa torna a apostar per la varietat de propostes i la presència de companyies aclamades en altres edicions en la 33a temporada BBVA de dansa. L'únic equipament de caràcter privat que programa de manera regular dansa a Catalunya comptarà amb el Ballet Biarritz (20 de febrer), la Compañía Nacional de Danza (12 de març), el Ballet Estatal de Geòrgia (16 d'abril), el Ballet de Buenos Aires (14 de maig), Eva Yerbabuena (22 d'octubre), el Ballet de l'Òpera Nacional de Lituània (19 de novembre) i una gala de primers ballarins i solistes del Royal Ballet. El centre tancarà la 32a temporada el 5 de desembre amb la representació 'Giselle' del Teatre Bolxoi de Bielorrússia.

El Centre Cultural Terrassa refermarà la propera temporada per la divulgació de la dansa des d'un punt de vista eclèctic, amb disciplines que van des del clàssic, passant pel neoclàssic, el contemporani o el flamenc. També programa activitats paral·leles adreçades als més joves i al públic familiar. En aquesta línia, manté en el calendari la cita de dansa familiar amb la representació d'El Trencanous', el 9 de gener, a càrrec del Centre de Dansa de Catalunya. Així mateix, també ofereix el dia de la dansa solidària amb IT Dansa (11 de juny), una funció escolar el Dia Internaional de la Dansa i dues edicions de clases magistrals per a escoles de dansa amb el Ballet Estatal de Geòrgia i el de l'Òpera Nacional de Lituània. Adrià Fornés, director artístic del Centre Cultural Terrassa, explica que l'eix principal és la dansa clàssica, però que cada temporada també programen altres formes d'expressió, com la dansa moderna i el flamenc. En aquesta línia, ha recordat que María Pagés o Sara Baras han actuat a l'equipament i que, aquest any, un dels plats forts és Eva Yerbabuena.Per Fornés, la idea és oferir una "temporada variada" que combina en el reconeixement de companyies que ja han visitat el centre amb "tastets" de companyies desconegudes o que s'estrenen a Catalunya.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés