Publicado 15/08/2015 18:36

Gairebé 140 joves demanen assessorament confidencial a la Paeria sobre temes de salut

La majoria s'han fet presencialment i han estat sobre addiccions i per rebre suport psicològic

Lleida (ACN).-

El Servei de Salut Jove de l'Ajuntament de Lleida ha atès 137 persones en el què portem d'any, amb un total de 354 sessions, la majoria presencials. Segons la Paeria, aquest servei d'assessorament sobre temes de salut, confidencial i especialitzat, s'ha consolidat entre el col·lectiu de joves de la ciutat. Quasi el 60% de les sessions han estat individuals, un 30% han estat sessions familiars i la resta, sessions grupals, de parella o tallers. El gruix més important d'atencions s'han centrat en el tema de les addiccions i per rebre algun tipus de suport psicològic.L'objectiu d'aquest servei és orientar en temes de salut els joves entre 13 i 30 anys, així com els seus educadors i famílies, des de la proximitat. El servei ofereix un enfocament integral de la salut, entesa com a benestar 'bio-psico-social', i pel seu caràcter puntual. És a dir, l'atenció es tanca en poques sessions, orientant la persona sobre com pot resoldre la situació plantejada, o bé derivant-la a d'altres serveis especialitzats. Es caracteritza perquè és un servei obert i sense cita prèvia, confidencial, anònim i gratuït. L'atenció pot ser individual, en parella, grupal o familiar, i es poden atendre demandes especials de col·lectius específics. L'atenció, amb horari de les 16.30 h a les 19.30 h, es distribueix en funció de la temàtica: dilluns, suport psicològic, sexualitat i relacions afectives; dimarts, assessorament en alimentació i nutrició saludable, i dimecres, sobre el consum de drogues i altres addiccions, i de sexualitat, afectivitat i mètodes anticonceptius.

L'equip multidisciplinar de professionals, amb dues psicòlogues, una metgessa, una infermera i una educadora social, té una orientació comunitària i treballa en xarxa amb professionals i recursos per a joves, com poden ser els centres educatius, els educadors d'entorn, serveis judicials, o centres de salut mental.

El servei de salut de l'Ajuntament de Lleida va ser creat a principis del 2013 fruit del treball transversal entre les àrees de Joventut, Salut Pública i Serveis Socials de la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones per donar resposta a les demandes de grups de joves, famílies i professionals que reclamaven un espai on rebre orientació en temes de salut i riscos. Per a tal efecte, es van unir en un mateix espai diversos recursos de salut que l'Ajuntament ja prestava, donant-los una major visibilitat i accessibilitat. L'espai escollit va ser Palma, Centre de recursos juvenils.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés