Actualizado 13/09/2015 13:22

Fulleda torna al segle XVIII amb la segona edició de la Fira Heroica

Té com a protagonista el personatge històric d'Agustina d'Aragó, amb ascendents d'aquest municipi de les Garrigues

Fulleda (ACN).-

La segona edició de la Fira Heroica de Fulleda té com a protagonista el personatge històric d'Agustina d'Aragó, amb ascendents d'aquesta població de les Garrigues. Fulleda ha ambientat els seus carrers com els del segle XVIII a través de recreacions històriques relacionades amb la Guerra del Francès i la vida i llegenda de l'heroïna defensora de Saragossa. Tot plegat acompanyat d'un mercat de pagès d'època, jocs de fira i mostra d'oficis tradicionals. La Fira s'emmarca en un projecte de l'Ajuntament per impulsar el turisme de qualitat al municipi, que no arriba als cent habitants.L'any passat la primera edició de la Fira Heroica va quedar deslluïda per la pluja però aquest diumenge el dia s'ha llevat el sol i l'alcalde de Fulleda, Jordi Arbós, confia que passin per la població un miler de persones. Entre els atractius de la Fira hi ha la recreació d'un campament militar napoleònic o la representació d'una batalla de l'època, que és una novetat d'enguany.

Arbós ha explicat que la Fira és també una oportunitat per donar a conèixer el poble i els productes agroalimentaris de qualitat que s'hi produeixen, com l'oli o les ametlles. De fet, el certamen forma part d'una estratègia per atraure turisme al poble, juntament amb el Museu que s'ha habilitat a l'antic Molí d'Oli, un celler que produeix vi de qualitat i allotjaments rurals.

En aquesta edició la Fira Heroica ha volgut fer un reconeixement a la trajectòria de Neus Català, única supervivent catalana del camp de concentració de Ravensbrück, que enguany fa 100 anys. Se li ha concedit el "Porró de Fulleda", que ha recollit la seva biògrafa, Elisenda Belenguer.

D'altra banda, coincidint amb la Fira ha passat per Fulleda la cursa 'Correm per fer història. Senders del 1714', organitzada pel Club Xafatolls de Mollerussa. La cursa, que va començar divendres i acaba aquest diumenge, pretén, coincidint amb la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, realitzar corrent per relleus i sense parar la ruta 'Senders del 1714' de 645 quilòmetres, creada per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) amb el suport de la Generalitat de Catalunya, en el marc de la commemoració del Tricentenari de la Guerra de Successió, amb l'objectiu de posar en valor l'excursionisme i el coneixement del país. La ruta dels Senders del 1714 és un recorregut pels deu escenaris més destacables de la Guerra de Successió a Catalunya (1702-1714).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés