Actualizado 10/03/2015 14:32

FOTO: La majoria absoluta del PP refusa declarar el País Valencià territori lliure de fracking

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Els populars rebutgen una Proposició no de llei d'Esquerra Unida que alerta dels danys irreparables per al medi ambient i les persones d'aquesta tècnica

València (ACN).-

La majoria absoluta del PP a les Corts Valencianes ha votat en contra aquest dimecres d'una Proposició no de llei que instava a declarar el País Valencià territori lliure de 'fracking'. Els vots dels populars han rebutjat la proposició, presentada en la comissió d'indústria per Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i que alerta dels anys irreparables que causa al medi ambient i a les persones que causa la tècnica de la fractura hidràulica. El diputat d'EUPV, Lluís Torró, ha assenyalat a través d'una nota de premsa que "el que resulta més increïble és que els valencians i les valencianes no puguem dir que no volem que s'exploti el nostre subsòl"."No tenim perquè, si no volem, donar-li cap tipus de concessió a una empresa que l'únic que persegueix, evidentment, no és el benestar comú sinó el seu propi compte d'explotació, donant-li permís per a fer unes activitats que sabem segur que, inclús en el millor dels casos i amb totes les mesures, van a contenir efectes molt nocius i molt pocs beneficis", ha afegit el parlamentari.

La PNLL també instava a aplicar el principi de precaució i deixar sense efecte totes les autoritzacions concedides per a la realització d'estudis prospectius i rebutjar tot intent de regulació o la supeditació de l'aplicació d'aquesta tècnica i similars a l'estudi dels seus impactes ambientals en cada prospecció.

A més a més, la PNLL insta al govern espanyol a la prohibició, en tot el territori de l'Estat, de la realització d'activitats de prospecció, exploració, recerca o explotació d'hidrocarburs, gasos de roca i no convencionals, que suposi (en tot, o en part del procés) la utilització de les tècniques de fracturació hidràulica amb injecció d'aigua i d'altres productes i additius químics.

Lluís Torró ha criticat els "riscs associats a aquest tipus d'indústria", com ara la "contaminació d'aqüífers pels productes químics emprats, la contaminació atmosfèrica, la modificació paisatgística, la gran ocupació de territori o l'activitat sísmica inclosa".

"L'explotació d'aquests jaciments no convencionals d'hidrocarburs suposa un gran impacte ambiental de conseqüències irreversibles", assenyala Torró qui afegeix: "es tracta a més d'una activitat transitòria, limitada en el temps, que procura allargar un model energètic obsolet basat en els combustibles fòssils, cada vegada més difícils d'extraure i amb majors riscs ambientals, per a mantenir el negoci de l'explotació d'hidrocarburs i el valor en borsa de les empreses d'aquesta indústria extractiva".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés