Al certamen s'hi han presentat novetats com la coca de calçot o de cassola de tros
Tàrrega (ACN).-
A Tàrrega, coincidint amb la Festa Major, s'ha celebrat aquest cap de setmana una nova edició de la Firacóc, un certamen dedicat a la coca de recapte per on han passat unes 16.000 persones. A més, s'han venut més de 4.500 tiquets de degustació, un 20% més que l'any passat, segons l'organització. La tècnica de promoció econòmica de l'Ajuntament de Tàrrega, Anna Castellà, considera revalidat l'èxit de públic. A la Firacóc s'hi han presentat novetats gastronòmiques com la coca de calçot o la de cassola de tros.A Tàrrega s'han pogut tastar combinacions de cócs de calçot i botifarra negra o cócs que reinterpreten la cassola de tros, un dels plats més tradicionals de les comarques de la plana de Lleida. No han faltat els cócs de sempre, la rebosteria dolça creativa, embotits i formatges. També han tingut molta acceptació els nous estands dedicats a la cervesa artesana o la farina de panificació casolana. Organitzada per l'Ajuntament de Tàrrega amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, la Firacóc també ha impartit tallers de fleca per a infants i adults.