Actualizado 19/10/2015 13:36

La Fira d'Alimentació i Salut de Balaguer es consolida en la seva 8a edició i amplia el programa de conferències

El certamen, que se celebra els dies 24 i 25 d'octubre, també acollirà tallers, degustacions i un mercat de la terra

El pavelló d'Inpacsa de Balaguer acollirà els dies 24 i 25 d'octubre la 8a edició de la Fira d'Alimentació i Salut, que organitzen les associacions Slow Food Terres de Lleida i Dolça Revolució. La creixent sensibilització pel consum ecològic, responsable i sostenible, i la participació desinteressada de conferenciants, cuiners i voluntaris ha contribuït a consolidar any rere any aquest certamen, que enguany amplia el programa de conferències amb la participació de ponents com ara Vicent Martí, Nicolàs Olea, Jorge L. Tizón, Pablo Arnold o Jesús Garcia. Durant els dos dies de fira es duran a terme més d'una cinquantena d'activitats, entre conferències, tallers, degustacions i un mercat de la terra.La Fira Slow Food d'Alimentació i Salut pretén ser un certamen firal diferent, ja que integra la promoció de la producció ecològica i de proximitat, la divulgació del coneixement i la crítica constructiva al sistema sanitari, proporcionant i creant alternatives naturals 'low cost' als tractaments convencionals.La fira consta de diverses seccions i activitats com són un mercat de la terra, conferències, tallers, degustacions i un bar-restaurant Slow Food. L'esdeveniment vol apropar els petits productors i els consumidors, recuperar els hàbits alimentaris de la cuina de temporada i de proximitat i fer difusió de les teràpies naturals que es troben en la saviesa popular i ancestral.En concret s'han previst un total de 55 activitats durant el cap de setmana, entre les quals destaquen la conferència de Vicent Martí, amb intervencions de Xavi Galindo i Josep Pàmies, pioner en agricultura ecològica i defensor de l'Horta de València enfront dels interessos especulatius. També destaca la conferència de Jesús Garcia sobre un nou model d'autogestió medica què beneficiï a les persones amb canvis legislatius, socials i econòmics. A més, altres ponents de renom com ara el Dr. Nicolas Olea, la Dra. Maria Teresa Ilari, Pablo Arnold o Tania Obregón, abordaran temàtiques que aniran des de la medicina, fins a la nutrició, passant per l'agricultura o el canvi climàtic.Els visitants també podran gaudir d'un bon nombre de tallers i degustacions pensats per posar en pràctica els sentits i habilitats. En la línia de compartir coneixement, són els mateixos expositors del Mercat de la Terra els que portaran a terme bona part dels tallers i degustacions i explicaran les tècniques i secrets de l'elaboració dels seus productes. També hi haurà degustacions guiades, on els productors explicaran de primera mà com estan elaborats els seus productes i com s'han de menjar per extreure'n totes les qualitats.Donada la qualitat dels ponents i dels expositors, l'organització preveu per aquest any una importat afluència de públic vingut sobretot de les comarques de Ponent però també d'arreu de la Península, a la recerca de productes de qualitat i amb ganes de compartir coneixements amb ponents i assistents d'aquesta edició.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés