Actualizado 19/03/2015 15:07

Una exposició del CosmoCaixa mostrarà els canvis i tendències que influiran en la societat fins el 2100

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Quants serem, com viurem, de què viurem o com podem afrontar els desafiaments són les preguntes a les que s'intenta donar resposta a l'exposició

Barcelona (ACN).-

CosmoCaixa inaugura aquest divendres l'exposició 'Experiment Any 2100', que mostra les tendències i els canvis que influiran en la societat fins l'any 2100. La directora general adjunta de la Fundació Bancària La Caixa, Elisa Durán, ha assegurat que a través de la ciència es pot saber amb quins futurs escenaris es trobarà la societat i això permetrà actuar per millorar la qualitat de vida o millorar la qualitat ambiental. L'exposició estudia quatre grans tendències: la superpoblació, els megacultius, els recursos naturals i la societat del coneixement. Entre les peces destacades de l'exposició hi ha una rèplica del cotxe de DeLorean de la pel·lícula 'Retorn al futur'.Al llarg de l'exposició hi ha mòduls i jocs interactius, peces icòniques del film 'Blade Runner' o el model de la nau Valley Forge de la pel·lícula 'Naus silencioses'. A més, el visitant podrà expressar la seva opinió, ja que l'exposició disposa d'una sèrie d'interactius en els quals es mostra com seria el futur segons les decisions que cadascú pren.

Un dels temes que tracta l'exposició és la població mundial, que supera els 7.000 milions d'habitants gràcies a la millora global de les condicions de vida de les persones. Aquesta tendència continuarà. Hi haurà un envelliment progressiu de la població, fruit dels descens de la natalitat. Segons les prediccions, a Espanya l'any 2050 hi haurà un 10% de nens, un 60% d'adults, i un 30% de gent gran. Elisa Durán ha assegurat que "serà un repte" enfrontar-se a l'envelliment que la població patirà en aquests propers 50 anys.

A més, es preveu que hi haurà un trasllat progressiu de la població a les grans ciutats. Més de la meitat de la població del món ja viu a les ciutats i aquesta tendència s'incrementarà en un futur. Un exemple que hi ha a l'exposició és la ciutat de Shenzen (Xina) que s'espera que passi dels 50.000 habitants als 10 milions en les previsions per al 2100. Aquestes ciutats hauran d'aprendre a gestionar adequadament perquè si no pot implicar greus problemes socials i mediambientals.

Pel que fa als recuros naturals, a l'exposició hi ha un interactiu on es pot veure com serà la ciutat de Barcelona amb l'efecte del canvi climàtic i com el mar pot arribar fins a Monjuïc.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés