Actualizado 19/05/2015 11:20

Un estudi històric revela el dinamisme de la comunitat jueva en època medieval a la Seu d'Urgell

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La investigació proposa posar en valor les restes històriques del municipi

La Seu d'Urgell (ACN).-

Un estudi sobre la recerca arqueològica de les restes de la muralla medieval de la Seu d'Urgell i un buidatge documental de l'època medieval revelen el dinamisme i la importància de la comunitat jueva de la Seu. L'autora de l'estudi, Laura Castellet, ha explicat que del treball d'investigació ha sorgit una idea molt nova del que ha estat l'evolució de la ciutat i la vida quotidiana de la ciutat medieval. Castellet ha declarat que "ha estat sorprenent el dinamisme de la comunitat jueva en època medieval, poder-la ubicar i situar, i inclús ubicar una de les sinagogues és un revulsiu". En aquest sentit, ha afegit Castellet, s'haurà de profunditzar i "fer una monografia dels jueus de la Seu".Un estudi històric que parteix de les restes de la muralla medieval de la Seu acaba revelant la importància de la comunitat jueva en època medieval a la Seu. L'estudi, ha explicat Castellet, també posa en relleu que el patrimoni físic i arqueològic de la Seu ha estat desconegut i menyspreat al llarg del segle XX. Castellet ha afirmat que "no hi ha un atac a cap consistori, però que el que queda s'ha de valorar".

Entre les restes més importants, la historiadora ha destacat el parcel·lari del cadastre de la Seu que ha afirmat "és hereu de l'època medieval i fins i tot romana". Segons Castellet si no es destrueix la trama urbana de la Seu es podrà conèixer molt més de la gènesi de la ciutat i la seva evolució.

Castellet ha assegurat que "cada vegada que al centre històric hi passa un buldòzer s'està carregant uns segles d'història". En aquest sentit, Castellet ha explicat que les restes de la muralla de la Seu no han estat declarades ni Bé de Interès Local pel qual no tenen cap tipus de protecció.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés