Publicado 10/12/2015 11:06

Equànima ofereix teràpia assistida amb cavalls per a autistes, gent gran i persones amb discapacitats

Els animals aporten beneficis a escala emocional, social, cognitiu i físic

ACN

La Seu d'Urgell.-L'advocada, coach, i propietària d'Equànima, Marta Rey, i la psicòloga, Anna Aixàs, han unit esforços per tal d'oferir etapa assistida amb cavalls com a complement a altres teràpies que ja estiguin rebent persones que ho necessitin. Les dues han creat quatre programes que van dirigits a persones amb espectre autistes, joves amb risc d'exclusió social, persones grans o amb malalties senils i persones amb amb discapacitats, malalties mentals o invalideses. Rey assegura que "el cavall és un animal molt sensitiu, amb un registre emocional semblant a l'humà i que sap identificar les emocions de les persones". Aquestes característiques, segueix, "el fan un animal molt idoni per treballar diferents malalties".

Equanima és una empresa que va néixer fa tres anys, com a empresa de coaching assistit amb cavalls. Ara ofereixen quatre programes per tal de fer equinoteràpia. Aixàs, psicòloga de formació i apassionada dels cavalls, apunta que "l'equinoteràpia aporta beneficis molt importants, tant a escala emocional, social, cognitiu i inclús físics".Rey explica que les persones que tracten amb cavalls han de baixar els nivells d'energia, calmar-se, "això ja és un benefici en si mateix". Segons Rey estar amb un animal tan bell, mític, "dóna un benestar", a més té una temperatura superior a la humana que és molt agradable per les persones. En aquest sentit manifesta que "en estar a la pista acompanyat d'un cavall fent exercicis, la gent es troba amb un altre ésser molt diferent, això ajuda a fer noves connexions neuronals, la suma de tot això és un gran benefici per les persones".A Equànima es treballa el contacte amb el cavall i la natura. Explica Rey que una primera part és la connexió amb l'entorn i l'animal, "s'han de conèixer i confiar", diu. Un cop s'ha creat un vincle entre l'animal i el pacient aquests realitzen diferents exercicis a la pista. Entre els exercicis hi ha tenir cura dels cavalls i raspallar-los, passejar amb el cavall agafat del ramal i sense agafar-lo, intentar que el cavall es mogui sense tocar-lo o donar-li diferents aliments.Aixàs senyala que "per exemple en l'autisme, si aconsegueixes que la persona connecti amb el cavall demostra molt més interès per connectar-se amb el món exterior i comunicar-se, amb persones grans, ajuden a què se sentin més útils cuidant un animal, i persones amb altres capacitats que en l'àmbit d'aprenentatge els va molt bé".Persones amb trastorns mentals o depressió també poden treballar amb cavalls, explica Aixàs. Segons la psicòloga "el cavall és un animal que no et jutja, ajuda a controlar les emocions, millora l'autoestima, ell reacciona a les teves actituds i comportaments i per tant els has de controlar i aprendre a gestionar". Tot i això, Aixàs remarca que "és sempre una teràpia complementaria a la que ja estigui realitzant".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés