Actualizado 22/10/2015 15:06

Una empresa gironina comercialitzarà infusions de qualitat elaborades amb plantes aromàtiques cultivades a Catalunya

El projecte també té una vessant social perquè l'encaix del producte el farà una entitat del tercer sector de Palafrugell

Un grup d'empresaris comandat pel gironí Josep Mascarós, inventor de la infusió de ratafia, ha posat en marxa Tegust, una empresa amb seu a Forallac (Baix Empordà) que comercialitzarà infusions d'alta qualitat elaborades amb plantes aromàtiques cultivades en territori català. L'objectiu de la nova empresa, segons el mateix Mascaró, és "dignificar" el món de les infusions i potenciar la producció de plantes aromàtiques a casa nostra. Les infusions de Tegust es divideixen en tres categories: innovadores, de proximitat i exòtiques. Així, per exemple, posaran al mercat propostes tant originals com una infusió d'Aromes de Montserrat o una elaborada amb maduixa i xocolata blanca en homenatge al colors del Girona CF.La majoria dels ingredients que s’utilitzen per elaborar les infusions de Tegust provenen del Parc de les Olors, una xarxa de productors locals que fan cultius ecològics de plantes aromàtiques i medicinals i que estan repartits arreu de Catalunya. El Parc de les Olors ofereix una estratègia innovadora al camp per tal de millorar les condicions del patrimoni rural, i, en especial, de la gent que s’hi guanya la vida. Un altres dels aspectes a destacar d'aquest nou projecte empresarial és el seu compromís social. Així, l'encaix de les infusions el farà una entitat del tercer sector, el Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana de Palafrugell, que promou la inclusió social i laboral de persones amb disminució psíquica a la comarca del Baix Empordà. Tres grup d’infusions ben diferenciats Les infusions de Tegust es divideixen en tres categories: innovadores, de proximitat i exòtiques. En primer lloc trobem les que sorgeixen a partir de la voluntat d’innovar de l’empresa, realitzades amb fórmules originals. Un exemple n’és la Ratafia 1842, creada a partir de la fórmula original de Francesc Rosquellas, localitzada als arxius de Santa Coloma de Farners el 1842, i considerada la més antiga que s’ha trobat d’aquesta beguda espirituosa catalana. A partir d’aquesta base es crea una infusió que recorda la ratafia original, però sense alcohol. Alguns dels ingredients que li donen un gust característic són la canyella, l’anís, la menta, el ginebre, la nou verda i la nou moscada, entre d’altres. Una altra de les infusions inspirades en el gust de la ratafia és la Formula original de Pep Mascarós. Una barreja, comercialitzada per la marca Tegust, que recupera la creació del gironí presentada l’any 2010 quan va rebre el premi de l’emprenedor de l’any, promogut per l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà. Una altra proposta mai comercialitzada fins ara és la nova infusió d’Aromes del Montserrat. Tegust elabora un producte que s’inspira en el popular licor d’herbes del mateix nom, mitjançant un conveni de col·laboració exclusiu amb el Monestir de Montserrat. Per a la seva producció s’utilitzen, entre d’altres, anís verd, menta, canyella, fonoll, camamilla, anís estrellat o coriandre. La darrera proposta inèdita de l’empresa està inspirada en el món del futbol. En col·laboració amb el Girona CF, Tegust ha creat una infusió a partir de dos productes: la maduixa i la xocolata blanca. El vermell i el blanc donen nom a la barreja herbàcia Els colors del Girona FC.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés