Publicado 04/11/2015 14:52

Els restauradors de la Conca de Barberà aposten pel francolí com a tret distintiu de la seva gastronomia

Esperen recuperar aquest ocell i que els criadors locals s'animin a produir-lo

El francolí és una au que ja menjaven els reis catalans fa segles, però que amb el temps s'ha anat perdent. Ara, a instàncies de l'Associació d'Empresaris d'Hosteleria de la Conca de Barberà, es vol recuperar perquè esdevingui el tret distintiu de la seva gastronomia. Tot i no ser un ocell autòcton, l'han triat com a producte estrella perquè porta el mateix nom que el riu que creua la comarca, de manera que s'identifica ràpidament amb el que han anomenat 'La cuina del Francolí'. A més, esperen que el projecte gastronòmic ajudi a recuperar aquesta au i animi criadors de la zona a produir-lo. L'objectiu és que al 2017 els establiments de la comarca ja ofereixin plats amb francolí a les seves cartes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés