Actualizado 01/04/2015 08:23

Els millors castells de les quatre colles tarragonines es transformen en figures de xocolata

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El Gremi d'Artesans Pastissers preveu vendre unes 50.000 mones de Pasqua a la demarcació

Tarragona (ACN).-

Els millors castells de les quatre colles de la ciutat Tarragona són enguany els protagonistes de les mones que fan a la Pastisseria Conde. Després de l'èxit aconseguit l'any passat amb els pilars de quatre, el pastisser Josep González ha decidit plasmar en figures de xocolata castells com el 3 de 10 amb folre i manilles de la Jove o el 2 de 9 amb folre i manilles dels Xiquets. Les figuretes de la Mulassa -un dels elements del seguici popular-, les de jugadors del Nàstic i la del Nou Estadi són alguns dels dolços amb motius tarragonins que també arribaran a les taules de la ciutat. Enguany el Gremi d'Artesans Pastissers manté previsions i confia vendre unes 50.000 mones de Pasqua a la demarcació.El bon moment que viu el fet casteller ha tornat a servir d'inspiració al pastisser tarragoní Josep González, que l'any passat ja va sorprendre amb unes figures de xocolata que representaven pilars de quatre aixecats per les colles locals. Enguany, el mestre artesà ha decidit anar més enllà i ha alçat les millors construccions assolides l'any passat pels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, els Xiquets del Serrallo, els Xiquets de Tarragona i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. "Volia anar més enllà del pilar 4 i amb el meu nebot, que és qui m'ajuda fent els dibuixos per ordinador, vam comentar de fer els castells", explica González.

El pastisser, que fins i tot compta amb alguna comanda dels Castellers de Barcelona, apunta que enguany també ha elaborat la Mulassa de xocolata -un dels elements del Seguici Popular de la ciutat-, després que li plantegessin des de la junta de l'entitat. "Hauríem d'apostar per plasmar el seguici que tenim a la ciutat, la cultura o els castells. Tot el que sigui de Tarragona hauríem de potenciar-ho i que sàpiguen que aquí també en sabem", subratlla.

Les figuretes castelleres, que s'han d'elaborar amb molta cura i regulant al mil·límetre la temperatura de la xocolata, tenen un cost d'uns 30 euros. González calcula que enguany n'acabarà fent unes 130 i, de la Mulassa, una vintena més. A banda d'aquestes novetats, les figuretes dels jugadors del Nàstic o del Nou Estadi també es guanyen un lloc entre els tradicionals ous de xocolata i els personatges de fantasia i animació, com ara els de la pel·lícula 'Frozen'.

Mateix nivell de vendes, però mides cada cop més petites a Tarragona

González, que també es vicepresident del Gremi d'Artesans Pastissers a la demarcació confia que enguany es mantindrà la xifra de 50.000 mones venudes al territori i, fins i tot, no descarta que el nombre es pugui acabar incrementant, tal com va succeir amb les vendes de tortells de Reis. El pastisser recorda que molts negocis tradicionals han hagut de plegar per la proliferació d'establiments que fan una competència "deslleial" als comerços artesans. En aquest sentit, el gremi reivindica l'elaboració tradicional pastissera i la utilització de producte de qualitat.

González assegura que, un any més, els compradors encomanen mones cada cop més petites. "Abans era habitual despatxar mones de sis quilos per a tota la família, les que anomenàvem 'roda de carro' i, actualment, la més gran que ens encomanen és d'un quilo i mig", apunta. Malgrat això, els tarragonins cada cop compren figures de xocolata més elaborades. Pel que fa als preus de les mones, es mantenen respecte anys anteriors entre els 30 i els 35 euros el quilo, i, pel que fa als gustos, la de fruita segueix sent la més demanada.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés