Actualizado 28/03/2015 13:04

Els hotelers de Salou-Cambrils-La Pineda esperen un 90% d'ocupació durant la Setmana Santa

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Els càmpings i els allotjaments rurals de l'interior i el delta de l'Ebre preveuen omplir gairebé durant els quatre dies festius del cap de setmana

Tarragona (ACN).-

L'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda preveu una ocupació del 90-95% en els establiments oberts per Setmana Santa, que són 52 dels 87 associats, és a dir un 60%, aproximadament. Una xifra que el sector considera "no gaire elevada" ja que "l'ideal seria que obrís el 100% dels establiments", ha assenyalat la portaveu Teresa Clavé. Als càmpings de l'interior i les cases rurals del delta de l'Ebre les previsions són optimistes, tot esperant que el bon temps acabi acompanyant: fregaran el ple total durant els quatre dies festius del cap de setmana, i podrien situar-se entre el 50 i el 80% les jornades prèvies. En general, el sector constata enguany lleugers símptomes de millora de la demanda.Tot i que enguany la Setmana Santa cau en dates molt primerenques, els hotelers es mostren optimistes i creuen que els dies forts, des de dijous, dia 2 d'abril fins a dissabte, dia 4, tres nits de pernoctació, "el percentatge serà alt, i arribarà a més del 95% en molts dels establiments oberts".

Des del sector han explicat que s'estan fent moltes "reserves de darrera hora", cosa força habitual, i també estan molt condicionades pel temps. També es dóna la circumstància que uns dies abans de Setmana Santa hi ha molts viatges de final de curs de joves estudiants, els quals s'allotgen en hotels. D'altra banda, el fet que Dilluns de Pasqua sigui festa al País Basc també afavoreix les previsions.

El País Basc, Aragó, Galícia, Navarra, La Rioja, Barcelona i Lleida són els llocs d'origen més freqüents dels turistes que trien la costa tarragonina per passar aquests dies. D'origen estranger es registra un menor percentatge. En aquest cas el més nombrós és el francès seguit del britànic.

Els càmpings preveuen omplir

En els càmpings d'interior de les comarques del Camp de Tarragona i l'Ebre es preveu una ocupació de fins al 95% en els quatre dies forts de la Setmana Santa. La reserves de bungalows s'estan fent amb temps mentre que sempre queda més pendent de les reserves d'última hora l'ocupació de les parcel·les per caravanes i les ones d'acampada. Per a la resta de la Setmana Santa la previsió és arribar a una ocupació del 80%. 

Des del sector confien que aquest canvi de temps que ha fet oblidar momentàniament les pluges perduri durant la Setmana Santa perquè serà la clau per poder assolir un ple màxim en aquests allotjaments, sobretot per a la gent que opta per viatjar amb les tendes d'acampada. "Són les primeres vacances llargues per a tothom i s'agafen amb ganes de desconnectar, de passar-s'ho bé, sortir a la família i gaudir de la natura. Si el temps és bo, hi ha més ganes de sortir i sempre estem al 100%", ha explicat Mireia Sans, propietària del càmping Prades i membre de l'associació de Càmpings del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

La Setmana Santa és per a aquestes establiments turístics d'interior i de muntanya l'arrancada de la temporada alta. Durant l'hivern només es registren ocupacions d'entre el 50 i el 60% els caps de setmana. 

Optimisme pendent del temps al delta de l'Ebre

També amb moderat optimisme , però pendents en tot moment de l'estat del temps, encaren aquests dies festius els allotjaments rurals del delta de l'Ebre, el Baix Ebre i el Montsià. Les expectatives, en una línia similar a l'any passat, són bones per als festius del tram final de la setmana santa: les reserves freguen pràcticament el 100% per als quatre dies entre divendres 4 i dilluns 6. 

"No sabem si és millor que facin les reserves tan aviat o millor a última hora, perquè si després amb el temps passa alguna cosa, ens trobem amb cancel·lacions. Esperem que no. Ara com ara, a partir del dia 3 estan totes les cases cobertes", ha explicat Imma Masià, portaveu de l'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre (Aturebre) i propietària del Mas del Tancat, en ple delta de l'Ebre, a Amposta. Per a la primera part de la setmana, abans de divendres, es repeteix però la tònica ja habitual d'anteriors temporades i encara queden lliures al voltant de la meitat de les més de 300 places que ofereixen la cinquantena d'allotjaments integrats a Aturebre. 

Algunes d'aquestes cases es lloguen senceres i, d'altres, per habitacions, oferint esmorzar o altres àpats. La gran majoria dels clients són de proximitat, principalment famílies procedents de l'àrea de Barcelona i també de València. Masià certifica que, a diferència d'anys anteriors, durant els últims mesos s'ha apreciat una lleugera millora de les expectatives del sector. "Sembla tot plegat una mica més animat però costa remuntar", admet. 

Percepció de millora

Una tendència que també ha apreciat el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, que tradicionalment no avança previsions sobre ocupació. El seu gerent, Octavi Bono, recorda, a més, que la setmana santa és un període de vacances "curt" i associat al comportant "singular" dels visitants, entre d'altres factors, pels condicionants meteorològics i concentrar-se en un mercat de proximitat. 

"En general, la previsió pel mercat domèstic català domèstic i espanyol pel 2015 és més positiva que al 2014 que, d'entrada ja va manifestar certa recuperació després d'uns anys de contenció fins 2013", ha apuntat. Malgrat això, precisa que, de moment, no s'ha detectat un allargament de les estades o major antelació en les reserves. "La millor de les valoracions la farem quan tinguem el període tancat", ha insistit.

L'any passat, segons dades del mateix Patronat, durant els últims quatre dies festius amb major ocupació de la setmana santa -entre el 18 i el 20 de setembre- l'ocupació registrada sobre places obertes -van operar un 84,13% de l'oferta total- va ascendir al 78% als hotels, el 59% els càmpings, i un 58% tant als apartaments com al turisme rural.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés