Actualizado 01/04/2015 08:26

Els forners lleidatans confien vendre unes 177.000 mones de Pasqua, un 5% més que l'any passat

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El Gremi inicia una campanya solidària de recollida de mones per repartir-les entre els usuaris de menjadors socials

Lleida (ACN).-

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida preveu vendre enguany 177.000 mones, respecte les 170.000 de la campanya passada, pel fet que enguany dilluns de Pasqua cau a principis de mes i que s'espera bon temps. La meitat de les mones que es vendran a la demarcació seran de nata i trufa, mentre la resta de fruita, trufa o nata sola, mantega, mones aptes per a celíacs i diabètics i mones tradicionals amb ou dur. Com a novetat, els forners lleidatans han iniciat una campanya solidària de recollida de mones entre els forns de Lleida per repartir-les entre els menjadors socials de la ciutat. L'objectiu és que uns 450 usuaris d'aquests menjadors també puguin celebrar la festa de la mona.Els forners lleidatans encaren amb optimisme aquesta campanya de la mona i confien incrementar entorn d'un 5% les vendes de l'any passat. Els Gremi calcula que es vendran a la demarcació unes 177.000 mones, unes 7.000 més que la darrera campanya, increment que el president del Gremi, Manel Llaràs, atribueix al fet que enguany dilluns de Pasqua cau a principis de mes, quan el poder adquisitiu de les famílies és més elevat, però també a les previsions que apunten que farà bon temps, cosa que afavorirà que més gent surti a menjar la mona. A més, els forners lleidatans confien que es mantingui la tònica positiva pel que fa a vendes d'altres campanyes com ara la del tortell de reis, Sant Bai o Sant Valentí, segons Llaràs.      

Els forners lleidatans aposten enguany per consolidar iniciatives endegades pel Gremi els darrers anys com ara l'elaboració de mones aptes per a celíacs, per a diabètics o la tradicional mona de Pasqua amb ou dur.  

Després de la bona acollida dels darrers anys, el Gremi de Forners de Lleida torna a posar a disposició dels forners de la demarcació el seu obrador, que ha estat convenientment desinfectat de la presència de gluten, perquè hi puguin venir a elaborar el pa de pessic amb què elaboraran les mones per a celíacs amb l'objectiu que aquest col·lectiu pugui gaudir amb normalitat de la festa de la mona. Així mateix, qui ho vulgui també podrà trobar als establiments adherits al Gremi mones aptes per a persones diabètiques. Així mateix el Gremi de Forners de Lleida aposta des dels darrers anys per recuperar i potenciar la mona tradicional amb ou dur.

Segons les previsions dels forners, entorn d'un 50% de les mones que es vendran a la demarcació de Lleida seran de nata i trufa, mentre la resta es repartiran entre mones de fruita, mantega, mones aptes per a celíacs i diabètics i la tradicional d'ou dur. Pel que fa a preus, seran similars als darrers anys i oscil·laran entre els 24 als 30 euros el quilo.

Mones solidàries

Com a novetat d'aquest any, des de el Gremi s'està organitzant una recollida de mones de pasqua per donar-les als menjadors socials de la ciutat de Lleida, perquè els col·lectius més desfavorits també pugin gaudir d'aquesta tradicional festa del dia de la mona. Les previsions són poder repartir unes 450 de mona entre els usuaris dels menjadors socials. Cal recordar que l'any passat els forners lleidatans ja van elaborar, amb la col·laboració de persones aturades majors de 45 anys, una gran mona de 40 metres de llarg, que també va anar destinada als usuaris dels menjadors socials de Lleida.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés