Actualizado 07/05/2015 14:02

Els cellers del Pallars treuen el vi enfonsat al pantà de Sant Antoni fa set mesos per avaluar el seu envelliment

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Un total de 90 ampolles han estat durant set mesos a 40 metres de profunditat, sense llum i a una temperatura constant d'uns 12 ºC

Tremp (ACN).-

Els set cellers del Pallars (sis del Jussà i un del Sobirà) de la DO Costers del Segre que fa set mesos van submergir un total de 180 ampolles de vi al pantà de Sant Antoni, aquest dijous, les han tret per avaluar el seu envelliment. De les 180 ampolles n'han tret la meitat i les altres 90 es trauran al mes de novembre. Les ampolles, a uns 40 metres de profunditat, han estat durant aquest temps sense llum i a una temperatura constant d'uns 12 ºC. Aquesta acció pretén avaluar l'evolució del vi embotellat sotmès a unes condicions concretes. L'objectiu és veure l'envelliment a sota l'aigua i comparar-lo amb el del celler. Aquesta prova es farà aquest diumenge coincidint amb la Fira de Primavera de Tremp.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés