Publicado 08/01/2015 15:34

Els abocaments il·legals al rodal de Sabadell provoquen una despesa anual de 100.000 euros

El consistori va retirar el 2014 1.500 metres cúbics de residus en aquestes zones

Sabadell (ACN).-

L'Ajuntament de Sabadell ha valorat en 100.000 euros la despesa anual provocada pels abocaments il·legals que es fan al rodal i l'entorn del riu Ripoll a la ciutat. Aquestes zones pateixen cada any abocaments de restes d'obres, de poda, mobles pneumàtics, fibrociment o recipients amb productes químics de difícil manipulació. La recollida d'aquests abocaments i la neteja dels espais suposa entorn un 30% tant del pressupost com de la dedicació dels equips de manteniment d'aquestes zones. Durant el 2014 es van recollir i traslladar a la deixalleria un volum aproximat de 1.500 metres cúbics de residus, amb un cost de 106.938 euros, segons ha informat el consistori.El tinent d'alcalde de Presidència, Josep Ayuso, ha reivindicat que el rodal és fruit de molts anys de treball i inversió i per això ha dit que cal informar i sensibilitzar la gent per tal de conservar-lo. Ayuso ha explicat que existeix una unitat de vigilància de la policia municipal que porta a terme mesures de vigilància malgrat la dificultat de saber la procedència i els responsables dels abocaments i ha recordat que la ciutat disposa de diferents deixalleries que permeten el tractament d'abocaments "amb garanties i comoditat".

El regidor de Sostenibilitat, Lluís Monge, ha afirmat que el rodal és "ric i fràgil" i ha considerat que la forma més greu d'incivisme és l'abocament en zones de lleure, greu en el cas de runes, mobles i pneumàtics i molt greu en el cas de productes químics, bateries de cotxe i fibrociments, ja que precisen serveis d'empreses especialitzades i suposa un risc mediambiental, d'accidents i de despesa.

El consistori ha posat èmfasi amb el perill per al medi ambient que aquests abocaments suposen, així com en la important despesa que provoquen ja que la seva recollida i posterior trasllat a la deixalleria o abocador especial suposa mobilitzar diferents equips de manteniment i mitjans. Aquests costos augmenten si l'abocament és de fibrociment i productes químics ja que l'ha de realitzar una empresa especialitzada per evitar riscos.

Per últim, el consistori ha denunciat que a les àrees d'estada de Sant Julià i Sant Vicenç de Jonqueres no es fa un ús correcte dels contenidors per abocar restes i aquestes acaben escampats per l'àrea de lleure. Ha afegit que aquesta situació és "especialment greu" el cap de setmana.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés