Publicado 14/09/2015 19:03

Divuit restaurants participen a la 15a edició de la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet del Berguedà

La guia informativa inclou, com a novetat, els productes relacionats amb els bolets elaborats a la comarca

Berga (ACN).-

Divuit restaurants de la comarca del Berguedà ofereixen des d'aquest dilluns menús relacionats exclusivament amb els bolets en el marc de la 15a edició de la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet del Berguedà. Aquest any, a part de l'oferta gastronòmica, la iniciativa també posa en relleu els productes que fan les empreses agroalimentàries de la comarca i que també estan relacionats amb els bolets. El fulletó promocional inclou informació sobre les empreses que fan productes com confitura, sal aromatitzada, paté de ceps o una cervesa especial per maridar amb plats elaborats amb bolets. La campanya gastronòmica es preveu que s'allargui fins el proper 15 de novembre.L'acte de presentació s'ha fet aquest dilluns al vespre i és a partir d'avui mateix quan els divuit restaurants del Berguedà oferiran un menú tancat "on hi ha bolets des dels entrants fins a les postres", segons ha explicat Imma Espel, directora de Turisme i Comerç de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADB). Els menús tenen uns preus que oscil·len entre els 25 i els 55 euros i els restaurants estan repartits per un total de dotze municipis de la comarca com Berga, Castell de l'Areny, Bagà, Puig-reig o Gósol.

Una de les novetats d'aquest any és que al fulletó informatiu de la campanya inclou les empreses agroalimentàries del Berguedà que fabriquen productes relacionats amb els bolets. Espel creu que "cada cop hi ha més productors que incorporen els bolets a la seva carta de productes" i és per això que aquesta edició ha volgut donar un protagonisme a aquestes empreses. Al fulletó s'hi poden trobar cinc empreses que elaboren productes com confitures de bolets, bull blanc farcit de rovellons, paté i galetes de ceps, sal aromatitzada o una cervesa especial per maridar amb plats elaborats amb bolets.

Per altra banda, els 20.000 fulletons que s'han editat per aquesta edició també inclouen un recull de les fires i festes relacionades amb els bolets que es fan durant aquesta època de l'any a municipis com La Pobla de Lillet, Berga, Olvan, Guardiola de Berguedà i Vilada. La directora de Turisme i Comerç de l'ADB pensa que "la gent ja relaciona la comarca amb els bolets" però que la feina de promoció no es pot aturar i cal recordar que "hi ha uns mercats diaris amb producte fresc i restaurants on pots degustar plats que trobes a altres llocs".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés