Actualizado 01/12/2015 12:34

La Diputació de Lleida distingeix el projecte empresarial del grup carni Argal

També s'ha reconegut una formatgeria d'Alàs, Fruits de Ponent, l'empresa Garrigues Emprèn, i els creadors de videojocs Plunge Interactives de Lleida

ACN

Lleida.-La Diputació de Lleida ha lliurat aquest dimarts els Premis als Millors Projectes Empresarials d'aquest any a la demarcació. El de Reconeixement a la Trajectòria Empresarial ha recaigut al grup alimentari especialitzat en el processament de la carn de porc Argal, de Miralcamp (Pla d'Urgell), que ja fa 100 anys que està en actiu. També han estat guardonats l'empresa Garrigues Emprèn, en la categoria d'Innovació, la formatgeria Cal Majuba d'Alàs (Alt Urgell) amb el premi Jove Emprenedor, la cooperativa Fruits de Ponent d'Alcarràs amb el Premi a la Responsabilitat Social Corporativa, i els creadors de videojocs Plunge Interactives amb el Premi al Projecte d'Innovació Empresarial.

El president del Grup Argal, Antonio Escribà , ha destacat que al 2014 van celebrar els 100 anys de la fundació de l'empresa que va començar a Navarra. En aquest sentit, ha assenyalat que Argal és una empresa d'àmbit estatal i europeu amb filials arreu en països com França o Itàlia, però que és aquí a Lleida, en concret a Miralcamp, on tenen 'més producció' amb una planta que compta amb més de 500 persones treballant en elaborats del porc. Recentment, Argal ha ampliat el seu capital amb la compra de la firma Monells d'embotits.Pel que fa al Premi Innovació, recaigut en l'empresa Garrigues Emprèn, la seva responsable, Teresa Gallart, ha explicat que el projecte va néixer fa 4 anys de la mà de quatre cooperatives d'oli de les Garrigues (la de Bovera, Vinaixa, Juncosa i Arbeca), i també 2 cellers (el Mas Jové i Blanch i els Vilars d'Arbeca) amb l'objectiu de donar a conèixer la comarca de les Garrigues amb una botiga a Barcelona. Gallart ha assenyalat que la botiga, situada al Mercat de Santa Caterina, 'és com un estand de fira' on a més a més de comprar s'hi pot agafar informació de la comarca de manera que s'hi fa promoció de les activitats i els allotjaments que hi ha per gaudir de l'oleoturisme.Cal Majuba d'Alàs ha obtingut el Premi Jove Emprenedors. De la mà de Jeroni Majoral, aquest projecte combina la producció de llet d'ovella amb un ramat de 130 corders i l'elaboració de formatge artesà. Majorial ha destacat el 'punt estratègic' on estan situats, prop de la capital formatgera de l'Alt Urgell. En aquest sentit, ha considerat el premi com un reconeixement a un projecte amb el que van creure i pel qual no han rebut mai finançament institucional per tirar-lo endavant.La cooperativa Fruits de Ponent ha estat guardonada amb el Premi de Responsabilitat Social Corporativa, un guardó pel qual el gerent del grup, Josep Presseguer, ha dit que han treballat durant anys tot i les dificultats que suposa aconseguir la meta. Això, ha dit, vol dir treballar en el desenvolupament de projectes d'igualtat, prevenció de riscos laborals i polítiques a favor del medi ambient de manera que la fruita tingui un residu pràcticament zero.Finalment, el Premi al Projecte d'Innovació Empresarial ha estat per a l'empresa Pluge Interactives i el seu responsable, Jesús Bosch, ha explicat que van començar fa 4 anys amb 30 treballadors i actualment facturen el 90% de la seva producció fora de la Unió Europea, principalment als Estats Units. Segons Bosch, les seves fites són una mostra que des de Lleida es pot 'competir al món' ja que han aconseguit crear videojocs que tenen més de 100 milions de descàrregues acumulades.El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha volgut destacar 'l'excel·lent model' de com es fan els productes de les empreses guardonades i ha felicitat els seus responsables per l'exemple que donen a l'hora de veure com s'han de fer les coses en els seus respectius sectors.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés