Actualizado 20/11/2015 09:50

Diego Alías, Cuiner de l'any 2015: ''si la cosa funciona no canviarem res, ni els preus ni la nostra manera de fer''

El xef del restaurant Ca l'Amador de Josa de Cadí reconeix que el guardó que ha rebut 'és una alegria molt gran'

ACN

Josa de Cadí.-El xef del restaurant Ca l'Amador de Josa de Cadí (Josa i Tuixén), Diego Alías, va ser elegit aquest diumenge passat com a Cuiner de l'any 2015 en el marc del Fòrum Gastronòmic 2015 que es celebrava a Girona. Alías ha explicat a l'ACN que tot i el premi no canviaran res de la seva cuina, 'ni la manera de fer ni els preus' perquè el reconeixement que li han concedit vol dir que 'la cosa funciona'. En aquest sentit, no ha amagat la seva satisfacció i ha admès que 'rebre el premi és una alegria molt gran'. Alías competia amb quatre cuiners més proposats com a candidats a Cuiner de l'Any; eren Pieter Trys, del restaurant Brots (de Poboleda); Víctor Gómez, del Vidrà (de Sant Feliu de Guíxols), Ana Merino; del Mon Bar (de Barcelona); i Vicenç Fajardo, de La Plaça (de Madremanya).

El guanyador de la cinquena edició de l'elecció com a Cuiner de l'Any al Fòrum Gastronòmic de Girona es va formar com a cuiner a la prestigiosa escola Joviat, després de quatre anys d'estudis i de treballar amb alguns dels cuiners més prestigiosos del país, com Martín Berasategui o Ferran Adrià, es va decidir a obrir el seu propi restaurant. Juntament amb els seus pares, que regentaven una botiga de pesca salada, l'any 2000 es van desplaçar a Josa de Cadí per obrir Ca l'Amador.Alías assegura que a Ca l'Amador "es fa una cuina de tot, des d'allò més tradicional fins el més modern, ens agrada cuinar i ens agrada cuinar de tot". I ha seguit "no hi haurà canvis, si la cosa funciona, no tocarem res, no canviarem ni preus ni la manera de fer ni res, fem el que ens agrada i seguirem fent igual".El xef de Ca l'Amador es mostra especialment satisfet, ja que el premi es concedeix de forma popular i agraeix sobretot els clients i amics. 'Fa 15 anys que hi som, la gent que ve sempre ve recomanada, el boca orella ha funcionat", ha assegurat.Alías reconeix la possibilitat que aquest reconeixement li aporti més clientela al restaurant de Josa del Cadí. Explica que pel sol fet d'haver estat candidat "ja s'havia notat una mica d'interès i de trucades". Ca l'Amador estarà obert fins al 13 de desembre quan començarà una temporada de vacances fins al 21 de febrer.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés