Actualizado 22/07/2015 12:00

Un curs sobre races animals i un altre d'història de la música, els de més èxit de la Universitat d'estiu a la Seu

La Seu d'Urgell (ACN).-

Un curs sobre les races animals pròpies de Catalunya i un altre sobre la història de la música centrat en Bach han estat els cursos amb més matriculats de la Universitat d'Estiu que ofereix la Universitat de Lleida (UDL) a la Seu d'Urgell. El tècnic de la Universitat d'estiu, Joan Sagués, ha manifestat que "el curs de música té un públic d'edat avançada, però molt fidel que repeteix any rere any". La UDL ofereix a la Seu d'Urgell un total de sis cursos que entre professorat, alumnes i organitzadors porten més d'un centenar de persones a la ciutat. Amb els cursos de la Seu d'Urgell la 23a edició de la Universitat d'estiu de la UDL encara la seva recta final.Un dels cursos amb més èxit d'alumnes de l'actual edició ha estat 'Coneguem les Nostres Races d'Animals'. Aquest curs se centra en l'estudi de la cabana de Catalunya, des de l'aviram, gallines, coloms o oques, fins als grans animals com cavalls i vaques, passant per ovelles i cabres, gossos i races extingides. El professor del curs, Pere Miquel Parés, afirma que "es repassen les races catalanes fora dels límits administratius, els alumnes aprenen a reconèixer i diferenciar les races". Parés assegura que "els alumnes busquen una informació molt rica i particular que no es troba a la universitat ni entra dins els continguts curriculars".

L'altre curs amb més èxit és el d'història de la música que enguany se centra en la figura de Bach. Sagués ha apuntat que "aquest curs és el que té més alumnes, ja fa molts anys que l'oferim i ve molta gent de fora cada any". Aquest curs inclou una sortida pràctica a un concert del Festival de Música Antigua del Pirineu que s'està realitzant durant aquestes dates.

Altres cursos que s'ofereixen a la Seu són 'La Competència Pragmàtica en l'Ensenyament i l'Avaluació d'ELE', centrat en la docència de l'espanyol com a llengua estrangera; 'Com comuniquem i Com Podem Millorar', que fa especial incidència en situacions de diversitat cultural; 'Eines pel Benestar i la Felicitat', centrat en tècniques com ara la respiració, la relaxació i la gestió positiva del pensament; i l'Artista Medieval II', que inclou un recorregut exhaustiu pels monuments de la Seu d'Urgell i la visita de diverses esglésies de la Cerdanya i Perpinyà.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés