Actualizado 12/03/2015 09:26

La creació col·lectiva es converteix en la protagonista de l'exposició al Centre d'Arts Contemporànies de Vic

Agencia Catalana de Noticias
ACN

També es pot visitar una mostra sobre les conseqüències de la crisi econòmica i assistir a conferències sobre el traç

Vic (ACN).-

El Centre d'Arts Contemporànies de Vic mostra una exposició sobre els mecanismes vinculats a la creació col·lectiva, essencialment amb projectes realitzats pels gironins CoCreable, tot i que també hi ha treballs de grups osonencs. El director, Ramon Parramon, ha explicat a l'ACN que l'objectiu és anar més enllà de l'autoria individualitzada i "extreure" el potencial que poden aportar persones diverses a un projecte artístic. L'ACVic presenta dues mostres més: 'La Gran Festa' i 'El Traç'. La primera és una reflexió sobre les conseqüències de la crisi econòmica d'Enric Maurí, mentre que 'El Traç' és un cicle de conferències dibuixades que es podran veure en directe cada divendres fins el 27 de març.El Centre d'Arts Contemporànies de Vic mostra una exposició sobre els mecanismes vinculats a la creació col·lectiva, essencialment fonamentada en la presentació de diversos projectes realitzats pel col·lectiu CoCreable. El director d'ACVic, Ramon Parramon, ha explicat que la mostra també compta amb la participació de tres projectes convidats que, per l'esperit i metodologia que promouen, mantenen un tipus de connexió amb alguns dels plantejaments que persegueix la cocreació, com és la coproducció o la coarticulació de projectes de caire col·lectiu.

Els treballs, tots ells realitzats en el context proper a l'ACVic són 'Another Crep in the Wall' del col·lectiu de Torelló Morir de Frío, 'Sense Remitent' de les osonenques Ramart i 'Digues la teva!', un projecte impulsat en col·laboració entre Institut La Plana, ACVic i Adobe Youth Voices, que s'ha realitzat a la capital osonenca amb alumnes de l'institut.

Parramon ha explicat que tots els projectes han implicat nombroses persones en la seva realització, que s'articulen mitjançant processos col·lectius, i que obren la possibilitat a prendre-hi part activa en alguns dels àmbits específics que s'hi plantegen. Unes metodologies i propostes que, des de la creació contemporània, troben una via oberta per a l'experimentació i la cerca de noves fites fonamentades en la construcció col·lectiva i la creativitat.

Una altra exposició de més petit format que es pot veure aquests dies a l'ACVic és 'La Gran Festa', d'Enric Maurí. El punt de partida del projecte és la situació socioeconòmica actual, i la manera com les conseqüències de la crisi estan afectant la societat. El treball és el resultat d'una reflexió oberta i participada, a partir de l'acceleració i desacceleració que han patit els ritmes de l'economia des de finals del segle XX fins a l'actualitat, i que en conseqüència abasta tots els àmbits i sobretot la qualitat de vida d'una gran part de la població.

Per últim, també es podrà veure l'exposició 'El Traç. Xerrades dibuixades', comissariada per Oscar Guayabero. Parramon ha explicat que es tracta d'un espai en què una de les parets ha estat pintada de negre, com si fos una pissarra. 'El Traç' tracta de quatre conferències performatives que deixen petjada sobre aquesta paret. En concret són quatre accions narratives que corresponen amb els quatre àmbits d'estudi del traç: el dibuix per entendre, provar, recordar i explicar. 

Al mateix temps, tots aquells que acudeixin a les conferències tindran un tast del dibuix en la ciència, el dibuix il·lustratiu, el dibuix en un projecte arquitectònic i el dibuix en l'art. Les xerrades es van succeint cada divendres fins el 27 de març i aniran transformant l'espai expositiu en una aula, un taller, un estudi i un espai de coneixement viu.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés