Publicado 30/03/2015 17:51

Comissen 161 quilos d'aliments en mal estat a 11 establiments de Barcelona

És el resultat d'una campanya en què la Guàrdia Urbana ha inspeccionat 43 locals, dels quals n'ha precintat 5

Barcelona (ACN).-

Agents de la Guàrdia Urbana han comissat 161 quilos d'aliments en mal estat per males condicions de conservació i higiènic-sanitàries a 11 establiments de Barcelona. En 5 dels locals s'ha dictat cessament temporal d'activitat per causes relacionades amb la higiene i les condicions de l'establiment i, en un d'ells, també s'ha precintat un altell per part dels Bombers de Barcelona per mal estat. Els aliments s'han dut a un punt verd de la ciutat per ser destruïts. És el resultat del Dispositiu Rebost, una operació centrada en garantir que els aliments de venda al públic compleixin les garanties higiènic-sanitàries.En el marc de l'operació s'han inspeccionat restaurants, carnisseries, comerços alimentaris en els quals es tingués coneixement de l'elaboració i envasament de productes nacionals i d'altres països per a la venda minorista, rostisseries i locals d'elaboració d?aliments per portar a casa o consum al mateix establiment, entre d'altres. Els locals per inspeccionar s'han determinat en funció de queixes rebudes a cada districte i en base a les observacions realitzades pels agents. El cos de policia barceloní ha inspeccionat 43 locals de la ciutat per verificar que complien les normatives reglamentàries.

L'Agència de Salut Pública de Barcelona ha obert l'expedient corresponent als establiments presumptament infractors, un expedient que determinarà la possible sanció. Tres d'aquests locals només podran tornar a obrir si reparen les deficiències de conservació detectades i seran objecte d'un seguiment per part d'aquesta entitat, mentre que dos d'ells podran obrir quan disposin d'aigua i en un d'ells quan l'altell estigui adequadament condicionat i apuntalat.

A banda, i en el marc de les inspeccions als 43 locals, els agents han posat un total de 116 denúncies per altres infraccions administratives. Les més habituals han estat: insuficiència o mal funcionament de les instal·lacions i d'equips de protecció contra incendi, manca de full de reclamacions; l'activitat desenvolupada no s'ajusta a la classificació de l'establiment i a la llicència atorgada; mal estat del local amb minva de la higiene necessària; manca d'enllumenat d'emergència; incompliment de la normativa relativa als cartells anunciadors dels horaris comercials; o no disposar de la comunicació/llicència municipal a l'establiment, no senyalitzar en lloc perfectament visible la prohibició de vendre i subministrar begudes alcohòliques a menors de 18 anys, incomplir la normativa d'etiquetat en aliments destinats al consumidor final, vendre aliments no aptes per al consum (caducats) i pel trencament de la cadena del fred.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés