Actualizado 07/09/2015 14:42

La cinquena edició del Barcelona Degusta incorpora un festival de cervesa artesana i un espai de rebosteria creativa

El saló de gastronomia es farà coincidint amb la Mercè i comptarà amb 200 expositors, 90 activitats i la presència de 10 estrelles Michelin

Barcelona (ACN).-

El festival gastronòmic Barcelona Degusta tornarà al recinte firal de Montjuïc del 24 al 27 de setembre coincidint amb les festes de la Mercè. Com a novetat, la cinquena edició del saló incorporarà un festival de cervesa artesana, el Degusta Beer Festival, i la fira de rebosteria creativa BCN&Cake. Fins ara el Barcelona Degusta era un saló biennal però el 2013 no es va fer. A partir d'ara, la cita serà anual. Enguany hi haurà 200 expositors, 90 activitats -entre les quals classes magistrals, tallers, tasts, cinema i contes per a nens -, una àrea de 'foodtrucks' i hi participaran 10 xefs amb estrella Michelin. S'espera que aculli entre 25.000 i 30.000 visitants.Després d'un parèntesi de quatre anys, el saló arriba amb aires de renovació i té l'objectiu d'apropar la gastronomia de qualitat a tots els públics. El president d'Alimentaria Exhibitions, Josep Antoni Valls, ha remarcat en l'acte de presentació que el festival pretén "reforçar i consolidar" Barcelona com a referent de la cuina internacional de qualitat, alhora que es fomenten els productes de proximitat de qualitat. Per la seva part, el cuiner Carles Gaig ha assegurat que el festival, que té la intenció d'acostar-se al públic en general, és una oportunitat per demostrar que la cuina més complicada també és assequible.

El Barcelona Degusta mostrarà l'habitual oferta de vins, embotits, formatges, dolços, olis i altres delicatessen, a les quals enguany s'hi sumarà una gran barra de cerveses artesanals de tot el món amb especial protagonisme de les varietats autòctones amb més acceptació popular, de la mà del Degusta Beer Festival. En total hi haurà 18 estands que presentaran un mínim de tres cerveses cadascun.

D'altra banda, el BCN&Cake, la fira internacional de pastisseria creativa que es fa cada any des del 2012, s'incorpora també a Barcelona Degusta. Aquest espai de dolços comptarà amb àrees d'exposició, cursos i concursos sobre flors de sucre, pastissos en 3D, pinta cares, decoració de cupcakes, entre altres activitats.

El festival, que té un cost d'entrada de 5 euros, potenciarà les activitats a l'aire lliure, a la plaça Univers del recinte firal. Així, hi haurà una àrea de pícnic, un hort urbà i diverses caravanes-restaurant ('foodtrucks') d'aire 'vintage' que presentaran les darreres tendències en gastronomia de carrer.

Per la fira desfilaran cuiners com Joan Roca (Celler de Can Roca), Carme Ruscalleda (Sant Pau), Fermí Puig, Nandu Jubany (Can Jubany), Carles Gaig (Restaurant Gaig), Carles Abellán (Bravo) i Ada Parellada (Semproniana); així com mestres pastissers com Christian Escribà (Pastisseria Escribà) i David Pallàs i experts com David Escofet (Tastavins) i Daniel Jordà (Panes Creativos). D'altra banda, a Barcelona Degusta també hi haurà un espai per a altres cultures culinàries amb demostracions de cuina tradicional cantonesa de Hong Kong, un taller d'Okonomiyaki -la varietat de truita japonesa més coneguda- i tacos tradicionals mexicans.

Dins el festival també hi haurà un espai reservat per als més petits. Al Degusta Kids s'explicaran contes, es projectaran pel·lícules relacionades amb l'alimentació i la gastronomia, es faran tallers de fruites i d'elaboració de galetes i hi haurà la participació de mags i pallassos, entre altres.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés