Publicado 30/03/2015 16:30

Cellers Torres i l'Ajuntament de Tremp acorden vetllar per la biodiversitat d'un alzinar de 10 hectàrees

Agencia Catalana de Noticias
ACN

L'acord posa en valor la bona gestió agrícola i la recuperació del patrimoni arquitectònic cultural

Tremp (ACN).-

Cellers Torres i l'Ajuntament de Tremp han signat un conveni de col·laboració per desenvolupar conjuntament un projecte de millora de la biodiversitat a la finca de Sant Miquel de Tremp, al Pallars Jussà, propietat de l'empresa vitivinícola des de finals dels anys noranta. L'acord l'han signat Miguel A. Torres, president de Cellers Torres, amb seu a Vilafranca del Penedès, i Víctor Orrit, alcalde de Tremp. Torres col·laborarà amb l'Ajuntament per potenciar la biodiversitat d'un l'alzinar de 10 hectàrees que va adquirir l'empresa fa 5 anys amb la finalitat d'evitar-ne l'especulació per l'explotació de la grava i preservar una zona d'alt valor ecològic, promovent així la gestió forestal sostenible.L'acord també permetrà complementar l'oferta ecoturística que Torres pot desenvolupar en aquests espais naturals, amb la possibilitat d'observar i fotografiar fauna, flora, paisatge i patrimoni arquitectònic cultural a través d'un itinerari interpretatiu.

Aquest conveni, que té una vigència de dos anys, posa en valor la bona gestió agrícola que s'està fent a la finca de Sant Miquel en relació a la conservació de la biodiversitat i la recuperació del patrimoni arquitectònic cultural, amb la recent rehabilitació de l'ermita de Sant Miquel del seles XI-XII per part de Torres, com un actiu més de la implementació de la vinya al Pallars Jussà.

La firma de l'acord s'emmarca en la política de conservació del territori que promou l'Ajuntament de Tremp des de l'any 1996, seguint les directrius del pla de desenvolupament integral del municipi. Segons l'alcalde de Tremp, Víctor Orrit, es tracta 'd'una de les estratègies que ha seguit l'Ajuntament de Tremp per complir aquests objectius ha estat la col·laboració amb diferents entitats públiques i privades, propietàries de terrenys i amb una voluntat de conservar: fundacions, entitats naturalistes de caràcter internacional i local, propietaris particulars i, aquesta vegada, amb una empresa de projecció internacional ja arrelada al territori'.

Miguel A. Torres, president de Cellers Torres, ha dit 'sempre hem procurat fer una viticultura respectuosa amb el medi ambient, preservant la biodiversitat del territori, que és clau per garantir el bon desenvolupament i salut de la vinya'. La col·laboració amb l'Ajuntament ens permetrà anar un pas més enllà i poder fer un seguiment exhaustiu de la biodiversitat de la finca a través de bioindicadors de la qualitat ambiental, ha dit Torres.

Sant Miquel de Tremp, amb una superfície total de 200 hectàrees, de les quals 130 es destinen al conreu de la vinya, és la finca de vinya més alta de Torres, situada a 950 metres en el seu punt més elevat, i possiblement una de les més altes d'Europa amb aquestes característiques. La decisió d'instal·lar-se en aquesta zona a finals dels noranta va estar motivada per la preocupació de Miguel A. Torres pel canvi climàtic i les greus conseqüències que pot arribar a tenir en la viticultura. En aquest sentit, Torres va posar en marxa el 2008 un ambiciós programa mediambiental, denominat Torres &Earth, amb l'objectiu de reduir en un 30% les emissions de CO2 per ampolla fins el 2020 i contribuir a reduir els gasos d'efecte hivernacle, causants de l'augment de les temperatures.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés