Actualizado 22/10/2015 16:59

El Celler de Can Roca torna a ser el millor restaurant del món, segons la revista 'Restaurant'

L'Osteria Francescana, de Mòdena, ha quedat en segon lloc, i el Noma de Copenhaguen, el tercer

Londres (ACN).-

El Celler de Can Roca ha trencat tots els pronòstics i ha tornat a la primera posició del llistat dels millors restaurants del món de la revista 'Restaurant' que va aconseguir fa dos anys. La llista s'ha fet pública aquesta nit a Londres. Els rumors feien sonar com a guanyador del rànquing el restaurant novaiorquès Eleven Madison Park, però finalment els germans Roca han estat els grans triomfadors de la nit. El pòdium el completen el restaurant italià Osteria Francescana, que queda segon, i el danès Noma, que l'any passat va aconseguir la primera posició. L'Eleven Madison Park ha quedat finalment cinquè, just per darrere del restaurant peruà Central.Nit històrica al Guidhall de Londres. Els germans Roca s'han tornat a coronar com els responsables del millor restaurant del món en l'última gala de la revista 'Restaurant' a la capital britànica abans que el 2016 es traslladi a Nova York. En una cerimònia que ha mantingut la incògnita fins el final, els Roca han revalidat el podi que ja van aconseguir ara fa dos anys, i segueixen els passos d'El Bulli de Ferran Adrià, el restaurant que ha guanyat més cops el reconeixement de número 1 del rànquing mundial.

Noma, el restaurant danès que fins ara encapçalava la llista, ha quedat en tercera posició, per darrere de l'italià Osteria Francescana, que escala una posició fins al segon lloc. El quart lloc ha estat pel peruà Central Lima, del Perú, que entra per primera vegada al top 10. Eleven Madison Park, de Nova York, s'ha imposat com el millor restaurant nord-americà i s'ha endut el premi que entreguen els xefs als seus propis col·legues, a més de quedar cinquè en el rànquing. El sisè ha estat el basc Mugaritz, de Sant Sebastià, que repeteix posició respecte a l'any passat i és l'únic altra restaurant de l'Estat, a més del Celler, que és entre els 10 primers.

Un altre establiment d'Euskadi, Asador Extebarri, s'ha situat en la tretzena posició, i ha rebut el reconeixement al local que més posicions ha escalat respecte a les últimes edicions. Arzak, un altre dels clàssics de la cuina basca, ha estat dissetè. L'altre representant de la cuina catalana a la llista ha estat el restaurant de tapes d'Albert Adrià, Tickets, que ha entrat al rànquing per primera vegada en 42ena posició, empatat amb Boragó, de Santiago de Xile.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés