Actualizado 05/03/2015 19:06

Carme Ruscalleda apadrina les VI Jornades Gastronòmiques del Pota blava i la Carxofa Prat

Agencia Catalana de Noticias
ACN

18 restaurants del Baix Llobregat oferiran menús elaborats amb productes del Parc Agrari i pollastre Pota Blava

Barcelona (ACN).-

Per sisè any consecutiu l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT) organitza les Jornades Gastronòmiques al voltant dels productes estrella de la comarca, com són el pollastre Pota Blava, la carxofa d'El Prat i la resta d'hortalisses del Parc Agrari del Baix Llobregat. La cuina amb aquests productes de proximitat serà la base dels menús que han elaborat 18 restaurants de la zona i que se serviran des d'aquest dijous fins el 12 d'abril. Enguany la cuinera Carme Ruscalleda ha apadrinat les Jornades, que se celebren en el marc del Març Gastronòmic. Aprofitant la celebració de la Festa de la Carxofa el mes d'abril, enguany les jornades s'allarguen dues setmanes més de l'habitual.L'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT) engega per sisè any consecutiu les Jornades Gastronòmiques del Pota blava i la Carxofa Prat, a divuit restaurants del Baix Llobregat , amb el suport de l'Ajuntament del Prat. Al llarg d'aquests dies es podran assaborir el Pota blava i els productes de temporada del Parc Agrari, amb especial protagonisme de la Carxofa Prat. Els restaurants participants són dels municipis del Prat, Gavà, Sant Boi i L'Hospitalet.

En paral·lel, Slow Food Barcelona, la revista Cuina i l'Associació de Gastronomia i Turisme, uneixen els seus esforços per organitzar quatre esdeveniments i reflexionar sobre la possibilitat i necessitat de consumir productes de proximitat, per nodrir la ciutat de Barcelona amb productes de 'Km0'. El primer esdeveniment s'organitzarà dissabte 7 de març, dos dies després del començament de les Jornades Gastronòmiques, a la Masia de Cal Misses, al Parc Agrari del Baix Llobregat, per conèixer en profunditat aquest espai i els productes agroalimentaris que produeix.

Les Jornades, que han arrencat aquest mateix dijous, s'han presentat públicament aquesta tarda a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm (patrocinador de l'esdeveniment), en un acte que ha comptat amb la presència de Carme Ruscalleda, que enguany apadrina les Jornades. La prestigiosa cuinera catalana ha felicitat els organitzadors per haver arribat a la sisena edició d'una "moguda" que, ha dit, fa que tothom -restauradors i productors- "s'esperoni i millori les seves idees, complint l'objectiu d'enamorar el client".

A més, Ruscalleda ha reflexionat sobre la naturalesa d'aquestes jornades, i ha apuntat que a Catalunya som hereus d'una cultura que li agrada "divertir-se a taula i menjar-nos el paisatge", i que sap el valor d'un animal de corral, com un Pota Blava, o dels productes de la terra com la carxofa Prat. "Aliments que ens porten a un món i un munt de preparacions diverses que són plaents i saludables", ha manifestat.

A la presentació també hi ha participat la regidora de Comerç i Turisme de l'Ajuntament del Prat, Marta Mayordomo, el president de la Cooperativa Agrícola Prat, Joan Ribes, el director de la revista Cuina, Josep Sucarrats, i el president de l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, Òscar Teruelo. Ha estat ell qui ha explicat l'origen de les Jornades, que es remunta a l'any 2009, i com al llarg dels anys s'han anat complementant amb activitats paral·leles amb els productors i restauradors. Teruelo ha agraït de forma especial la complicitat dels restauradors de la comarca. "No estaríem aquí si els restauradors no haguessin apostat pel producte de proximitat", ha assegurat.

Marta Mayordomo ha destacat que les Jornades no només serveixen per mostrar el potencial dels restauradors del Prat i de tota la comarca, sinó també "posar en valor" els dos gran productes que caracteritzen el seu municipi: el Pota Blava i la Carxofa Prat. La regidora ha lligat el valor d'aquests productes i la gastronomia que se'n deriva amb la capacitat d'atracció turística de la zona. Segons ha manifestat, el Baix Llobregat ha de potenciar més el lligam entre l'oferta turística vinculada al paisatge amb la gastronòmica per ser un reclam més gran per als visitants.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés