És el primer sopar en el marc de la iniciativa 'Exploradors Gastronòmics' que comptarà amb professionals de prestigi una vegada al mes
ACN
Lleida.-La Boscana ha celebrat aquest divendres a la nit el primer aniversari del Restaurant Gastronòmic amb un sopar a quatre mans a càrrec del xef d'aquest espai de restauració de Bellvís (Pla d'Urgell), Joël Castanyé, i del cuiner Carles Gaig. Tots dos han compartit fogons per oferir als comensals uns plats elaborats i creatius per sorprendre els seus paladars. D'entre els plats, el caneló tradicional o la perdiu a l'Alcantara. Carles Gaig ha estat, així, el primer convidat de la iniciativa 'Exploradors Gastronòmics', que està previst que el restaurant organitzi una vegada al mes i en què Castanyé estarà acompanyat per professionals de prestigi. No només cuiners, puntualitza, sinó que de vegades el vi pot ser el protagonista, o la xocolata, explica Castanyé.
El primer convidat, Carles Gaig, va néixer al barri d'Horta de Barcelona en una família dedicada des de 1869 a la cuina a l'anomenada 'Taberna d'en Gaig'. Va renovar el 1989 l'espai i el va convertir en el 'Restaurant Gaig', amb el qual va obtenir una estrella Michelin l'any 1993.El segon xef reconegut serà un japonès que treballa en un restaurant de Madrid. Joël Castanyé, però, no ha volgut desvetllar, de moment, més detalls.