Actualizado 12/09/2015 19:09

Carla Rovira explora les relacions entre adults i infants en una de les 'operes primes' més arriscades de FiraTàrrega

'Most of all, you've got to hide it from the chicks' és fruit d'un procés d'investigació dins el programa de suport a la creació de la fira

Tàrrega (ACN).-

Basada en la pregunta 'Què volen i viuen els nens quan van al teatre?', l'òpera prima que presenta Carla Rovira a FiraTàrrega explora les relacions entre adults i infants i alhora també les relacions entre els artistes i el públic. 'Most of all, you've got to hide it from the chicks' és fruit d'un procés d'investigació que ha durat tres mesos dins el programa de suport a la creació de la fira. Segons el director artístic del certamen, Jordi Duran, "Carla Rovira s'arrisca amb Tàrrega i nosaltres amb ella en un procés sensacional en què hem après tots". A l'obra hi participen onze infants i joves d'entre 7 i 17 anys de la comarca de l'Urgell.'Most of all, you've got to hide it from the chicks' té versió en català, castellà i anglès i es representa a l'espai de l'Arxiu Comarcal. Carla Rovira es transforma en Mrs. Robinson i l'acompanyen un Grup de Pollastres Rebels que a l'inici de l'espectacle ja anuncien, literalment, que han vingut a muntar un 'pollo' a l'statu quo artístic. 

El procés d'investigació va començar al març i s'ha treballat conjuntament amb el Teatre Auditori de Granollers, l'Antic Teatre i el Convent de Sant Agustí de Barcelona i FiraTàrrega. El resultat ha estat una performance participativa que dóna un paper molt rellevant als nens i nenes que han participat al projecte. La gravació d'imatges està limitada als primers deu minuts que es desenvolupen fora de l'Arxiu Comarcal mentre que dins es limita la presència de càmeres per no pertorbar el desenvolupament d'un espectacle que crea moments íntims i emotius quan es fa reflexionar, des de la perspectiva dels infants i la dels adults, sobre aspectes com la por o el dolor.

"L'adult, a la vida del nen o la nena, té una posició de poder, igual que l'artista vers el públic; es tracta de veure com podem llimar aquestes diferències, aquestes petites barreres entre infants i adults i entre públic i artistes", explica Rovira. La creadora afegeix que l'experiència d'investigar amb nens i nenes ha estat "molt positiva", sobretot perquè ha pogut generar relacions noves a partir d'establir espais diferents fora de les convencions.

El director artístic de FiraTàrrega ha destacat també que el certamen "ha d'aprendre i ha d'estar obert a allò que proposa el creador que puja i sobretot els espectadors del futur, què voldran de l'escena en un futur, per tant, s'hi ha de parar especial atenció".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés