Actualizado 08/02/2015 17:34

La Boqueria dóna la benvinguda al Carnaval repartint 6.500 racions de botifarra d'ou

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Els cansaladers han necessitat 390 quilos de carn, 3.900 quilos d'ous, 780 metres de budell

Barcelona (ACN).-

El Gremi de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters de Barcelona i comarques ha repartit aquest diumenge a la Boqueria més de 6.500 racions de botifarra d'ou elaborades artesanalment per professionals cansaladers. Un acte festiu amb el qual el GremiCarn ha donant la benvinguda al Carnaval a la ciutat comptal. Les 6.500 racions s'han repartit en menys d'una hora, a un ritme de dues porcions per segon. Els cansaladers han necessitat 390 kilos de carn, 3.900 kg d'ous, 780 metres de budell. Documentada ja des del segle XVII, la història d'aquest embotit està relacionada amb la festa de Carnaval, època durant la qual se solien celebrar àpats comunals que tenien com a ingredients bàsics el porc i els ous.Segons un comunicat del gremi, la festa, que ha comptat amb gran afluència de públic, ha començat a les 12 del migdia al mercat de la Boqueria amenitzada pels tabalers, el Porc del Clot i la Porca de Sant Antoni.

Membres del GremiCarn han participat en el repartiment de les botifarres als milers de persones que aquest matí de diumenge s'han acostat al mercat per tastar la tradicional botifarra d'ou del Dijous Gras.

Els cansaladers de Barcelona han necessitat 390 kilos de carn, 3.900 kg d'ous, 780 metres de budell i la proporció adequada de sal i pebre per poder elaborar les més de 6.500 racions de botifarra d'ou repartides aquest matí.

Es calcula que els 3.000 cansaladers-xarcuters de tota Catalunya elaboraran pel consum del Dijous Gras d'aquest any 485.000 kg de botifarra d'ou

Documentada ja des del segle XVII i ubicada a Barcelona, la història d'aquest embotit està relacionada amb la festa de Carnaval, època durant la qual se solien celebrar àpats comunals que tenien com a ingredients bàsics el porc i els ous.

Durant la dictadura franquista, el fet de no poder celebrar el Carnaval va comportar una davallada tant en el consum com en la producció de la botifarra d'ou, que es va recuperar de manera notable a partir de la dècada dels 80 i gràcies a la voluntat dels mestres cansaladers.

Ara, la forma tradicional de consum és menjar-se-la a bocins o en truita de botifarra acompanyada de pa amb tomàquet durant les festes de Carnaval. La botifarra d'ou és prima, amb forma de ferradura i es pot comprar en peces individuals d'un calibre entre 32 i 45 mm cadascuna i d'una llargada que pot oscil·lar entre els 25 i els 35 cm.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés