Publicado 10/03/2015 14:18

La Basílica dels Sants Just i Pastor de Barcelona obre al públic les troballes del segle VI

El rector Armand Puig demana que les inversions tinguin continuïtat per acabar la restauració de l'edifici

Barcelona (ACN).-

La Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor ha obert aquest dimarts les seves portes al públic després de ser restaurada. El visitant podrà veure la Capella del Santíssim i dels Nostres Màrtirs i la Sacristia i així com les troballes arqueològiques que es van fer de la piscina baptismal, la tomba d'un bisbe i les restes de la Basílica del segle VI. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, creu que aquesta remodelació mostra el gran valor històric i patrimonial de la Basílica i seria una "equivocació" no aprofundir en el coneixement històric de Barcelona. El rector, Armand Puig, ha demanat que les ajudes que han rebut de les institucions tingui continuïtat per poder acabar de restaurar-la.El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha afirmat que hi ha molt poques basíliques a Catalunya que acumulin tantes capes d'història i aquesta importància "justifica" la suma de la Diputació al projecte. A partir d'avui es podran veure restaurades la Capella del Santíssim i dels Nostres Màrtirs. També s'han recuperat les pintures de la cúpula, obra dels autors Josep Mirabent i Bartomeu Ribó, que daten de l'any 1857. Acompanyant aquesta cúpula hi ha dos quadres del pintor contemporani Perico Pastor que fan al·lusió a l'Eucaristia de l'Antic i el Nou Testament.

A l'interior de la sacristia, que també ha estat restaurada, es pot veure el baptisteri del segle VI i un contrafort gòtic amb la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, una talla renaixentista de Martí Díe de Liatzosolo feta entre el 1531 i el 1543. Així mateix s'ha restaurat el mobiliari del segle XVIII, una imatge del sant Crist Crucificat i dues pintures de Pere Nuñez que representen a sant Mateu i sant Jeroni.

Del campanar s'han restaurat la barana que corona la torre col·locada el 1572 per Antoni Constantí i les campanes: la Egidia, del segle XVI; la Justa i la Pastora, del segle XVII; i la Montserrada del segle XVIII. Al campanar s'hi podrà accedir a través de la terrassa de l'església i s'arribarà fins a dalt de la torre del campanar on es poden veure les vistes d'una Barcelona "esplèndida", ha assegurat Armand Puig, ja que aquesta basílica està situada al bell mig de la ciutat.

També s'han tirat a terra dos contraforts de la basílica que han 'alliberat' uns vitralls que quedaven tapats per les parets de construcció. Aquests vitralls però encara s'han de restaurar.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés