Actualizado 27/09/2015 19:24

El Barcelona Degusta tanca les portes amb més de 28.000 visitants

Barcelona (ACN).-

El saló Barcelona Degusta ha tancat aquest diumenge a la tarda la seva 5a edició amb gran èxit de públic. Segons l'organització, més de 28.000 persones s'han acostat al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona des del passat dijous per descobrir i degustar nous productes i aprendre com cuinen els grans xefs. Durant els quatre dies del saló, s'han programat més de 90 activitats que han comptat amb la presència de 27 cuiners que sumen 10 estrelles Michelin com Joan Roca, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, els germans Torres o Carles Abellán. Fins ara el Barcelona Degusta era un saló biennal però el 2013 no es va fer. A partir d'ara, la cita serà anual i el 2016 tornarà a coincidir amb les festes de la Mercè.Els organitzadors del Barcelona Degusta han destacat, en un comunicat, que part de l'èxit del saló d'enguany ha estat la seva coincidència amb les festes de la Mercè i la suma per primer cop de nous espais com el saló de rebosteria creativa, BCN&CAKE, i l'àrea de tast de cerveses artesanes Degusta Beer Festival. El 86% dels visitants han manifestat estar satisfets de la seva experiència al Barcelona Degusta i el 80% han assegurat que la recomanarien.

Amb motiu de la Festa Major, Carles Gaig va preparar davant els assistents uns canelons i macarrons de festa i Carles Abellán va reivindicar un guisat tradicional com la Sarsuela. Per la seva banda, Carme Ruscalleda va maridar formatges amb dolços i salats, Nandu Jubany va descobrir els secrets dels arrossos d'interior, David Pallàs va fer trucs de xocolata, els germans Torres van fer dels llegums un ingredient estrella, i Joan Roca va parlar dels snacks més cosmopolites.

Innovació, tradició i qualitat

Els 200 expositors del saló han donat a conèixer curiositats com les olives farcides de vermut, el sushi català, el gelat de sardines, els gofres de piruletes i els pastissos vegans. Al costat d'aquestes novetats, també han destacat productes tradicionals caracteritzats per la seva qualitat com els pernils ibèrics, tot tipus de formatges, vins, olis i menjars preparats.

Com a reflex de les tendències gastronòmiques del moment, Barcelona Degusta ha comptat amb una vintena de food trucks, caravanes vintage, amb una oferta gastronòmica de primera qualitat, des de productes de proximitat fins a carn ecològica, vermuts i productes d'arreu del món. Els nens també han estat protagonistes d'aquesta edició, gaudint dels tallers de cakepops, decoració de galetes, cuina del peix, berenars saludables i diverses projeccions cinematogràfiques.

La pròxima edició de Barcelona Degusta tornarà al setembre de 2016 coincidint de nou amb les festes de la Mercè.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés