Publicado 23/06/2015 23:36

El Banc dels Aliments de Barcelona va repartir 16.191 tones de queviures l'any passat

El menjar, amb un valor aproximat de 27 milions d'euros, es va repartir entre 152.489 persones

Barcelona (ACN).-

El Banc dels Aliments de Barcelona va repartir el 2014 16.191 tones de menjar, segons la memòria de l'entitat. 12.124 tones van ser gestionades pel mateix Banc, el 60% d'aliments recuperats i el 40% procedents de campanyes, donacions i altres accions socials. D'altra banda, es van repartir 2.458.000 litres de llet, dels quals 684.000 es van comprar per poder donar 1,4 litres per persona i mes. També es van repartir 3.863 tones de fruita, verdura, hortalisses i sucs, el 24 % del total repartit pel Banc. Altres dades d'interès són que es van aportar 201.000 euros a la Hisenda Pública al suportar l'IVA en la seva totalitat. O que cada dia entren i surten del Banc 62.000 quilos de menjar.El Banc dels Aliments de Barcelona està gestionat per una Fundació privada benèfica independent, apolítica, aconfessional i sense ànim de lucre, el principal objectiu de la qual és recuperar els excedents alimentaris i distribuir-los entre les entitats locals perquè els facin arribar a les persones necessitades.

D'una banda, es recuperen els excedents de la indústria alimentària que les empreses no poden comercialitzar però que encara són consumibles, els de les plataformes logístiques, de les cadenes de distribució i els mercats. De l'altra, s'aprofita la fruita de retirada dels productors agraris o es transformen les fruites en sucs i les verdures en conserves per poder ampliar el termini de distribució.

En els últims anys, la creació de la xarxa de fred també ha permès la millor recuperació i distribució de productes refrigerats i congelats.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés