Publicado 28/02/2015 14:54

Amposta segueix reinventant la carxofa i enceta les jornades gastronòmiques superant totes les previsions

S'esgoten en poc més d'una hora els tiquets per degustar els originals tasts de carxofa de la vintena edició de la festa

Amposta (ACN).-

Després de vint edicions, la Festa de la Carxofa d'Amposta segueix guanyant adeptes i augmentant la seva projecció fora de les Terres de l'Ebre on ja és una de les festes gastronòmiques de més trajectòria. Tot i així, un any més s'ha pogut comprovar que més del 70% el públic assistent a la festa ha vingut de fora del territori, una tendència que es ve repetint en les darreres edicions. Enguany, a més, el consistori i els restauradors ampostins havien promocionat la celebració de la festa als mercats de Barcelona, Tarragona i Reus. El pavelló firal, on s'oferien les degustacions, s'ha omplert de gom a gom i els tiquets per provar els tasts de carxofa s'han esgotat en poc més d'una hora.Més de 4.000 visitants s'han apropat aquest dissabte a Amposta per gaudir de la vintena edició de la Festa de la Carxofa. S'han repartit de nou 14.000 racions d'aquest producte estrella en la temporada d'hivern, de l'horta al Delta de l'Ebre. A un preu de 10 euros, els assistents podien degustar sis de les deu receptes cuinades a base de carxofa que han preparat diversos restauradors de la capital del Montsià. La carxofa ha acompanyat propostes tradicionals com l'arròs, la coca o uns bunyols de bacallà però també s'han ofert propostes sorprenents i més dolces com el braç de gitano de carxofa, el prétzel o les trufes de carxofa confitada.

Aquestes propostes han agradat als més de 4.000 visitants que han omplert el Paveló Friral, la majoria vinguts de fora de les Terres de l'Ebre, fins i tot amb expedicions d'autocars que s'han apropat a fins a Amposta. Aquest any, la vintena Festa de la Carxofa s'havia promocionat prèviament en importants mercats de Catalunya, com el mercat de Santa Caterina de Barcelona o els mercats centrals de Tarragona i Reus. "Hem fet una especial difusió publicitària i de promoció perquè hem detectat que més del 70% de la gent que omple el pavelló són de fora del territori", ha destacat Manel Ferre, alcalde d'Amposta. 

Per a Ferré l'èxit de la festa es deu a una conjunció de l'entorn, l'animació i la bona oferta gastronòmica. "La gent queda gratament sorpresa dels gustos que ofereix la carxofa i, a més, acompanyada d'altres productes de les Terres de l'Ebre", ha apuntat Ferré. I és que a la vora de la carxofa també es podien provar els vins de la Terra Alta, les ostres del Delta o els olis ebrencs. L'alcalde ha recordat que la Festa de la Carxofa és també l'arrancada de les dotzenes Jornades Gastronòmiques de la Carxofa que organitzen els diversos restaurants de la ciutat durant tot el mes de març.

Amposta també aprofita la festa per fer una promoció comercial, lúdica i cultural. Els comerciants han fet coincidir aquest dissabte la fira Fora Stocks amb què tanquen el període de rebaixes i el Museu de les Terres de l'Ebre ha ofert una jornada de portes obertes amb visites guiades gratuïtes a les exposicions permanents del Museu: "Les Terres de l'Ebre, de la prehistòria a l'edat mitjana" i "L'Ebre, camí d'aigua".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés