Publicado 12/12/2015 14:07

AMPLIACIÓ:ERC insta des de Badalona a "netejar" Catalunya del "racisme" del PP

Rufián afirma que el procés "transcendeix llengües i banderes" i situa Catalunya com "un país d'acollida"

ACN

Barcelona.-Des de Badalona i en una clara referència a l'eslògan que va fer servir Xavier García Albiol en les passades eleccions municipals, ERC ha fet una crida a "netejar" el país del "racisme" del PP en les properes eleccions generals. Ho ha dit el candidat suplent al Senat dels republicans, Robert Masih durant el míting d'aquest dissabte al barri de Sant Roc. "Alguns pretenien que Badalona fos un bastió del racisme i un 70% dels badalonins van votar-hi en contra", ha afegit la número 4 al Congrés, Anna Surra. De la seva banda, el cap de llista, Gabriel Rufián, ha afirmat que ERC defensarà a tots els ciutadans per igual sense importar l'origen ni la llengua que parli cadascú. "El procés transcendeix llengües i banderes", ha destacat mentre parlava de Catalunya com "un país d'acollida". Gairebé un centenar de persones de la comunitat índia i paquistanesa han assistit al míting.

Segons Rufián, la "victòria" del procés ha estat aconseguir "transcendir qualsevol tipus de bandera, de llengua, d'origen i de barri". És un procés que es dirigeix a "tothom", fet que els republicans creuen que el fa difícil de contrarestar per part d'una Espanya que creuen que ha deixat de banda bona part de la seva població. Des del barri de Sant Roc, un barri amb una alta taxa d'immigració, ERC ha carregat contra les polítiques migratòries de l'Estat, ha reclamat el dret de vot dels immigrants en una Catalunya independent i ha subratllat que els catalans no es defineixen pel seu origen, sinó pel seu futur."Un immigrant deixa de ser-ho quan decideix que ja no és immigrant", ha indicat el regidor d'ERC a Sabadell, Gabriel Fernández. Ell, d'origen uruguaià com Anna Surra, i Masih, d'origen panjab, han estat algunes de les persones que han acompanyat Rufián. De fet, durant el míting s'ha escoltat català, castellà i panjabi, idioma que comparteixen molts dels indis i paquistanesos que resideixen a Catalunya.A més de restar importància al lloc d'origen de cada català, Rufìán també ho ha fet amb la llengua. De fet, ha recordat que ell ha estat membre de Súmate, una associació d'independentistes castellanoparlants. Una "victòria" més del procés sobiranista.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés