Publicado 29/10/2015 13:49

AMPLIACIÓ:Els forners de Lleida presenten el panellet de safrà de les Garrigues com a principal novetat per a Tots Sants

El gremi estima un increment de les vendes en un 3% al conjunt de la demarcació degut a què enguany la diada s'escau en diumenge i es preveu que la gent no marxi tant a fora

El Gremi de Forners de Lleida ha presentat el panellet de safrà de les Garrigues com a principal novetat per a la festivitat de Tots Sants. El president del gremi, Manel Llaràs, ha destacat la importància d'elaborar aquests dolços amb productes de proximitat i qualitat com és el cas del safrà que fa peculiar el panellet fins al punt que li dóna un regust que recorda a la 'paella'. El gremi ha estimat que les vendes de panellets incrementaran un 3% aquest any arribant als 134.000 quilos a la demarcació de Lleida. Ho justifiquen amb el fet que la Castanyada s'escau en cap de setmana i això fa pensar que la gent no marxarà fora per celebrar-la, per la qual cosa es compraran els panellets a les pastisseries del territori.El Gremi de Forners de Lleida ha decidit apostar enguany pel safrà que es produeix a Cervià de les Garrigues a l'hora de presentar la novetat de la campanya de panellets per a la festivitat de Tots Sants. Manel Llaràs ha remarcat que ho han fet per 'donar visibilitat a un producte que té un gust especial' i a més a més permet fer una decoració peculiar al tradicional panellet, ja que s'hi col·loca al damunt una fotografia de safrà impresa sobre un tros de pa d'àngel. Llaràs ha destacat que el panellet de safrà té el tradicional sabor del massapà però amb un punt de safrà que fa que quan te'l posis a la boca et recordi a la paella, que normalment conté aquest producte. El principal objectiu del gremi a banda d'innovar és que els consumidors s'adonin que els productes amb què treballen 'són del nostre entorn', ha remarcat Llaràs.Pel que fa a la previsió de vendes per aquesta campanya, el gremi calcula que s'arribarà a uns 134.000 quilos de panellets venuts, xifra que representa un 3% més en relació a l'any passat. Preveuen que com que la festivitat de Tots Sants s'escau en diumenge, la gent no marxi a tant a fora a celebrar la Castanyada i per tant hi hagi més compres de panellets a les pastisseries locals. En relació als preus, Llaràs ha dit que es mantenen similar al d'altres anys però que és el productor qui n'acaba decidint el preu final. Ha remarcat que en els darrers dos anys s'ha encarit d'una forma 'exagerada' la matèria prima i enguany també ha tornat a patir un augment del preu de l'ametlla. Això condiciona el preu final del panellet, que a més a més és un producte artesà que s'ha de fer un a un. Els de pinyons, que són els més cars se situen entre 30 i 45 euros el quilo, mentre que els variats poden anar de 25 a 45 euros el quilo. La voluntat del Gremi, ha dit Llaràs, és que els preus es mantinguin any rere any per tal que ningú no es quedi sense panellets a l'hora de celebrar la Castanyada.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés