Actualizado 21/10/2015 13:40

AMPLIACIÓ:El nou Espai Liceu planteja un viatge per la cultura artística i gastronòmica amb finalitats socials de la mà de Franc Ale

Els impulsors el defineixen com un projecte "estrambòtic" i de "neomodernisme surrealista" que busca millorar l'oferta "diluïda" de la Rambla

El Liceu reformularà l'Espai Liceu, la zona gastronòmica del teatre. Liderat per Tast Barcelona i Anette Abstoss, el nou Espai Liceu s'allunya de la fórmula tradicional de restaurant i planteja un viatge per la cultura artística i gastronòmica del país de la mà de l'artista Franc Aleu i els germans Roca. El projecte, que els impulsors han insistit que serà "popular" i que tindrà una finalitat social, busca millorar l'oferta actualment "diluïda" que hi ha a La Rambla de Barcelona. La nova zona, que tindrà cinc escenaris i es preveu que s'inauguri a partir del març de l'any que ve, inclourà una barra solidària amb tapes dels grans xefs catalans i les postres de la gelateria Rocambolesc.El Patronat del Gran Teatre del Liceu ha donat llum verda a la iniciativa, en col·laboració amb l'empresa Tast Barcelona, integrada per un conjunt d'experts en gastronomia, oci, arts visuals, plàstiques i digitals. Es tracta d'un nou espai que ocuparà 950 metres quadrats que té una inversió global estimada de 3,5 milions d'euros. L'equipament, que disposarà d'un concepte avançat de mercat, estarà obert cada dia de l'any fins a la una de la matinada. L'oferta gastrolúdica inclourà experiències sensorials per gaudir de l'oferta a diversos nivells de preu i el pack bàsic costarà a partir de 25 euros.Un espai gastronòmic i cultural amb cinc escenarisJoan Armengol 'és el promotor, juntament amb Annette Abstoss, responsable de desenvolupament de l'oferta gastronòmica. L'artista Franc Aleu serà l'encarregat del disseny i la creació dels continguts artístics en les diverses instal·lacions. De la seva banda, els germans Roca han assessorat l'artista Franc Aleu en la creació d'un dels escenaris de tipus sensorial i gastronòmic i han fet la selecció dels productes de proximitat que integraran el projecte. L'espai constarà de cinc escenaris, que fusionaran cultura i gastronomia amb productes catalans estrella. Un d'aquests escenaris serà la barra solidària, on cuiners catalans de prestigi internacional oferiran les seves creacions, Una part de la recaptació d'aquesta activitat es destinarà a finalitats solidàries i el Casal dels Infants del Raval i la Fundació Joan Salvador Gavina en seran els beneficiaris. El compromís solidari també es recull en l'aportació que els Germans Roca faran a Metges sense Fronteres de la seva col·laboració en la iniciativa. Un altre dels escenaris serà el Rocambolesc, la gelateria dels germans Roca, que de moment només tenien obert un establiment a Girona i un altre a Madrid i que feia temps que buscaven aterrar a la capital catalana. La conjunció entre els germans Roca i Franc Aleu germina de l'experiència que els quatre van impulsar amb el sopar 'El Somni' que, per Jordi Roca, va obrir per El Celler de Can Roca un nou "món de possibilitats" "Hi ha un abans i després del pas de Franc Aleu per la Masia i pel Celler", ha assegurat, i ha afegit que la idea per a l'Espai Liceu era mantenir l'"essència" per fer quelcom "més ràpid i casual" on la cuina fossin la selecció de productes i posar en valor els petits productors o zones específiques de gran qualitat. La idea de l'equipament és, per Franc Aleu, portar l'esperit del teatre a l'Espai Liceu i mostrar-lo "per dins". Així mateix, sosté que amb el projecte es crea un moviment "comparable a un neomodernisme surrealista", combinant velles artesanies amb la robòtica.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés