Publicado 12/01/2015 16:24

AMPLIACIÓ: El jutjat número 4 de Vinaròs assumeix la investigació sobre l'adjudicació del Castor

La Fiscalia de Castelló va presentar denúncia per "fets aparentment delictius" contra els responsables públics de la tramitació de la concessió d'explotació

València (ACN).-

El jutjat d'instrucció número 4 de Vinaròs (Baix Maestrat) instruirà la investigació sobre l'adjudicació del projecte Castor, segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià. Aquest jutjat recull així la denúncia interposada per la Fiscalia de Castelló per "fets aparentment delictius" relacionats amb el projecte d'emmagatzematge de gas. La denúncia es va interposar contra els responsables de l'Institut Geològic Miner, del ministeri de Medi Ambient i del ministeri d'Indústria que varen tramitar la concessió d'explotació del projecte. A més, contra l'empresa Escal UGS, apreciant en tots ells delictes de prevaricació i delictes contra el medi ambient.La querella de la Fiscalia ha estat repartida des del deganat dels jutjats i li ha correspost al jutjat número 4. Donat que aquest jutjat es troba de guàrdia, la causa està pendent de ser registrada, han informat les mateixes fonts, que han afegit que pel moment no hi ha cap novetat sobre el procés concret.

La Fiscalia de Castelló va informar el passat 23 de desembre que havia obtingut el vistiplau de la Fiscalia General de l'Estat després de finalitzar les diligències penals que es varen iniciar l'octubre de 2013, coincidint amb els episodis de major intensitat sísmica a l'entorn del Sènia. El ministeri fiscal va incoar aleshores diligències d'investigació penal per "esclarir el que ha ocorregut en relació amb els múltiples sismes patits durant les darreres nits". La decisió va ser presa d'ofici i sense que existís cap denúncia prèvia.

Les diligències es varen ordenar després que el ministeri d'Indústria ordenés el cessament de l'actitivitat del Castor i que s'haguessin registrat nombrosos sismes a la zona. La fiscalia mirava de determinar si els sismes estaven relacionats amb l'activitat de la planta.

Una de les diligències, practicada el mateix dia que es va iniciar el procés, va consistir en ordenar que un helicòpter de la Guàrdia Civil es dirigís al magatzem per comprovar que realment havia cessat activitat, atès que els sismes es continuaven produint.

Els informes de l'Institut Geològic Nacional i de l'Instiut Geològic Miner conclouen que va haver una relació entre la injecció de gas al Castor i els sismes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés