Actualizado 24/03/2015 19:45

Alumnes del màster de FiraTàrrega prenen el carrer en un exercici pràctic per saber la resposta del públic

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Dividits en grups de tres posen a la pràctica diferents personatges que interactuen amb els ciutadans a través de la cançó

Tàrrega (ACN).-

Una quinzena d'alumnes del Màster de FiraTàrrega han pres aquest dimarts a la tarda els carrers de la capital de l'Urgell en el marc d'un exercici pràctic que tenia com a objectiu veure la reacció del públic a les seves actuacions. Dins de l'assignatura Codis escènics, impartida per Adrián Schvarzstein, de la companya Kamtchatka, han sortit en grups de tres i amb una cadira cadascú per interactuar amb els ciutadans que caminaven pel carrer en un moment en què no hi ha fira de teatre. En comptes de fer-ho parlant ho han fet cantant i les reaccions han anat des de la sorpresa inicial, a les rialles i fins i tot aplaudiments.Adrián Schvarszstein ha explicat que l'exercici d'aquest dimarts és el segon de l'assignatura que han engegat aquesta setmana, i que ha consistit en 'anar a tocar amb la nostra presència la vida quotidiana de Tàrrega'. Els alumnes van començar a treballar els personatges ahir i els han basat en les persones que surten a les fotografies de l'exposició de Català Roca que precisament aquests dies està exposada a la capital de l'Urgell.

En la pràctica de carrer d'aquest dimarts, Schvarzstein ha volgut però que en comptes d'interactuar amb el públic parlant ho fessin cantant així com també mostrant 'un personatge realista que no és actuat'. 'Volem veure la resposta del públic', ha afegit Schvzastein, i aquesta ha estat diversa en els diferents grups quan han sortit a fer la pràctica. Així s'ha pogut veure des de la sorpresa inicial de les persones a qui se'ls han dirigit, aplaudiments o fins i tot alguns joves que sortien de l'escola que s'han posat a ballar amb els alumnes.

El Màster de FiraTàrrega és una iniciativa pedagògica pionera en l'àmbit internacional i amb un caràcter biennal. Els estudis tenen com a finalitat formar professional de la creació a l'espai públic i esdevenir un pont entre la formació i el mercat. És un títol propi de la Universitat de Lleida (UdL) i consta de classes magistrals, pràctiques artístiques i l'elaboració i defensa d'un projecte artístic individual que permet a l'alumne treballar la seva expressió a partir de les possibilitats del carrer.

Adrián Schvarzstein ha destacat que el màster 'és fonamental' perquè les arts són 'una necessitat de la societat' de la mateixa manera que ho són els hospitals o les obres urbanístiques. 'Necessitem que la gent sigui feliç', ha afegit, i per això fa falta molt de teatre de carrer.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés