Publicado 29/01/2015 17:19

34 bars i restaurants lleidatans ofereixen tapes, entrepans i menús amb la carn de porc com a protagonista en la 4a edició de PorcPa

Ofereixen fins al 28 de febrer 106 propostes gastronòmiques a preus que van dels 2,5 als 30 euros

Lleida (ACN).-

Un total de 34 bars i restaurants lleidatans participen des d'aquest dijous i fins al 28 de febrer en la 4a edició de PorcPassió, la mostra gastronòmica que gira entorn del porc i que té per objectiu difondre el consum d'aquest producte. Durant aquests dies, els establiments participants ofereixen des de tapes, entrepans, plats a menús, a preus que van dels 2,5 als 30 euros i que tenen la carn de porc com a protagonista. Com a novetat, el Gremi de Forners de Lleida ha ideat per a l'ocasió el 'Pa porquet', elaborat amb bacó i llonganissa de Lleida. També s'han creat un puzle i altres entreteniments infantils, que oferiran els establiments participants als més petits en el marc de la campanya.PorcPassió arriba a la 4a edició amb la implicació i la creació de sinèrgies amb més agents socioeconòmics del territori que en  edicions anteriors i amb el repte d'arribar a involucrar els entorns socials més enllà de l'hoteleria i restauració. En aquesta edició, hi participen 34 bars i restaurants de les comarques de Lleida, els quals ofereixen fins al 28 de febrer una àmplia oferta de plats, tapes, entrepans i menús el protagonista dels quals és el porc. Els hostalers lleidatans reivindiquen la tornada a un producte tan seu com és el porc amb creacions tradicionals i creatives que oscil·len entre els 2,5 i els 30 euros. Cada àpat s'acompanya d'una beguda com ara un vi de la DO Costers del Segre. 

L'esdeveniment coincideix amb l'època en què es porta a terme la matança del porc, amb l'objectiu de reivindicar una tradició com aquesta, però la mostra també vol servir com a repte per desenvolupar nous plats, segons ha dit el president de la Federació d'Hosteleria de Lleida, Juan Antonio Serrano. A més, també vol servir per potenciar el consum de productes de proximitat com en aquest cas és el porc. 

PorcPassió, organitzat per la Federació d'Hostaleria de Lleida amb el suport de l'Ajuntament de Lleida, presenta com a novetat aquest any la col·laboració del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, que ha creat el 'Pa porquet', exclusiu per a aquesta edició de la mostra culinària i que compta amb bacó i llonganissa entre els seus ingredients. A més, PorcPassió ha creat un puzle, entre altres entreteniments infantils, que s'oferiran als establiments que participen a la campanya, segons Solsona, de l'organització. 

Durant la presentació d'aquesta nova edició, que comença aquest dijous i s'allargarà fins al 28 de febrer, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha posat de relleu que l'objectiu de PorcPassió ha de ser el de posicionar el porc com a valor gastronòmic, la seva rica i variada diversitat gastronòmica, i destacar-ne la seva importància com un dels productes essencials del sector agroalimentari lleidatà i del país. 

Ros ha defensat que Lleida, principal productora de porcí de l'Estat i de les primeres d'Europa, ha de tenir una cuina representativa, d'alta qualitat "perquè això reforça el preu i la valoració del mercat dels productes base de la nostra agricultura i ramaderia". "Hem de fer ser capaços de fer cuina de qualitat associada als nostres productes ramaders i agroalimentaris", ha assenyalat.   

Finalment, el director general de la interprofessional del sector Interporc, Alberto Herranz, ha remarcat que certàmens com PorcPassió ajuden a donar visibilitat a la tasca que porta a terme el sector porcí i la indústria càrnia que treballa per donar valor afegit al sector i, a la vegada, genera ocupació.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés