Actualizado 10/02/2015 14:06

La 19a edició d'Animac aposta per la recuperació de les tècniques d'animació més artesanals

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El festival, que se celebrarà a Lleida del 19 al 22 de febrer, projectarà 172 films d'animació i també acollirà conferències, activitats i tallers

Lleida (ACN).-

Lleida acollirà del 19 al 22 de febrer la 19a edició d'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, que organitza l'Ajuntament de Lleida. Durant quatre dies es podran veure 172 films (7 llargmetratges i 165 curtmetratges), a més de conferències, tallers i altres activitats especials que tindran lloc a les seus habituals del festival, La Llotja, CaixaForum Lleida i com a novetat, l'espai Magical Media, seu dels tallers educatius. La programació d'enguany girarà al voltant del tema 'La mà de l'artista' davant l'auge de les produccions "fetes a mà" i per reconèixer el paper dels artistes en els processos d'animació digital.Aquest dimarts s'ha presentat a Lleida la 19a edició d'Animac, que enguany girarà entorn del treball manual de l'artista en els processos d'animació digital, tota una declaració d'intencions en una mostra que des de sempre ha defensat la pinzellada més personal. La directora del certamen, Carolina López,  ha remarcat que "poder tocar la matèria segueix sent un plaer per a l'artista i les joves generacions ho estan redescobrint". Mostra d'això és que més del 80% de les pel·lícules rebudes aquest any a Animac (incloent les d'importants escoles internacionals) estan creades amb tècniques manuals.

Durant els quatre dies de l'Animac passaran per Lleida convidats d'excepció, entre els quals destaquen Piotr Dumała, un dels animadors europeus més venerats actualment, l'animador experimental Pierre Hébert, deixeble del referent mundial de l'animació experimental Norman McLaren; i Carlos i Jordi Grangel, dos dels artistes catalans més internacionals i guanyadors del nou Premi Trajectòria d'Animac, que honrarà els 25 anys d'existència de l'Studio Grangel. Els germans Grangel, que han treballat per cineastes com ara Steven Spielberg o Tim Burton, impartiran una conferència i es farà una exposició amb alguns dels dibuixos dels seus personatges més coneguts.

Aquest any, Animac prepara una inauguració molt especial amb la projecció del film, 'Rocks in my Pockets', òpera prima de l'autora letona Signe Baumane, que ha estat preseleccionat als Oscar i s'estrenarà en primícia a l'estat espanyol.

En aquesta edició, Animac fa una forta aposta pel llargmetratge i, en aquest sentit, presentarà un total de 7 pel·lícules d'animació independents. A banda de 'Rocks in my Pockets', es podran veure 'Song of the Sea', 'Pos Eso', 'Seth's Dominion', 'O Menino e o Mundo', 'Truth Has Fallen' i 'Giovanni's Island'. Tot i això, el certamen no oblida els curtmetratges, ànima de la Mostra. Així, es podran veure un total de 165 treballs de directors internacionals com ara Torill Kove, Rita Basulto, Mirai Mizue, Olga o Priit Pärn; i estatals com és el cas d'Anna Solanas i Marc Riba, César Díaz, Jossie Malis, Laura Ginès, Andrés Raimundo Nieves i Trimono, entre molts d'altres.

La Mostra completarà la seva programació amb tot un seguit de conferències i tallers que portaran a Lleida als professionals més en actiu del moment com ara Víctor Monigote ('Mortadel·lo i Filemó') o Íker de los Mozos ('Big Hero 6'), entre d'altres.

Un any més, Animac també tindrà un espai per a la trobada i l'experimentació a l'espai Animacrea, projeccions per al públic infantil, sessions escolars, sessions de trobades per als professionals del sector, tallers, activitats nocturnes i moltes més activitats que es desenvoluparan en els quatre dies de festival.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés