Publicat 11/7/2019 16:11:23CET

Barcelona es postula per acollir la conferència internacional sobre l'ús del temps del 2021

Tiempo, reloj, hora
PIXABAY/MONOAR - Archivo

BARCELONA, 11 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la 'Barcelona Time Use Initiative for Healthy Society' presentaran la candidatura de la capital catalana per celebrar la 43 edició de la Conferència of the International Association for Time Use Research (Iatur) sobre l'ús del temps.

En un comunicat, el consistori barceloní ha dit que la proposta es farà en la Iatur que se celebrarà des d'aquest dimecres fins al divendres a Washington (els Estats Units), en una trobada que vol intercanviar idees, bones pràctiques i recollir les darreres novetats en investigació sobre l'ús del temps.

El tema de la 41 edició de la Conferència de la IATUR que se celebrarà a Washington serà la comunicació de la investigació dels nous usos del temps als responsables de la formulació de polítiques i al públic en general ('Communicating Time Use Research to the Public').

La 'Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society' és una iniciativa internacional que continua el llegat de la Iniciativa per la Reforma Horària i que vol ser un actor internacional de referència en els propers tres anys per a l'impuls de polítiques de benestar relacionades amb l'ús del temps.

TRES INSTITUCIONS

La candidatura tindrà com a comitè d'organització les tres institucions: la Generalitat, l'Ajuntament i la 'Time Use Intiative for a Healthy Society', i la proposta es vol celebrar durant la International Time Use Week (Setmana Internacional dels Horaris) que se celebrarà a Barcelona en aquella data.

La proposta a la candidatura a l'edició 43 de la Iatur (l'edició 42 es farà a Tòquio (el Japó) el proper any) inclou la combinació de presentacions de treballs de recerca, de polítiques públiques i la mostra d'iniciatives que connecten la investigació amb les organitzacions, la política pública i la societat.

En aquest sentit, es visitarà Girona per conèixer el seu Pacte del Temps i la Xarxa gironina d'empreses; també es visitarà Barcelona Activa, el Parlament de Catalunya, empreses promotores de polítiques d'usos del temps; se celebrarà una recepció a l'Ajuntament de Barcelona amb entitats promotores, i una altra a la Generalitat, en la qual s'explicarà el Pacte per la Reforma Horària.

Així mateix, la candidatura inclourà diferents xarxes que podrien organitzar activitats de feina, com la Xarxa Europea Ciutats d'Usos del Temps, la Xarxa de Ciutats i Pobles per la Reforma Horària (Catalunya), el seminari de la Daylight Saving Time (DST) i el seminari internacional organitzat per cronobiòlegs i metges.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.