Actualizado 19/04/2018 13:52

Barcelona destinarà 2,5 milions a projectes econòmics de proximitat i economia social el 2018

Jordi Mayals, Sara Berbel, Àlvaro Porro i Gerardo Pisarello
Europa Press

Fomentarà iniciatives de turisme responsable, activitats en locals buits i projectes R+D+i

BARCELONA, 19 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha llançat la segona convocatòria de les línies de subvencions Impulsem el que fas, línia de Barcelona Activa per a l'activació econòmica als barris, i Enfortim l'Economia Social i Solidària (ESS), de promoció i reforç de l'ESS, amb un import total de 2,5 milions d'euros.

En una roda de premsa aquest dijous, el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha destacat que, entre el 2017 i el 2018, el consistori haurà destinat més de 6 milions d'euros a 270 projectes: "L'administració ha d'acompanyar-los, perquè el talent de molta gent s'ha vist frenat per l'expulsió financera".

La línia de Barcelona Activa s'ha dotat amb 1,6 milions --davant els 1,3 milions que es van destinar el 2017-- i la de l'Ajuntament invertirà 840.000 euros --500.000 el 2017-- a projectes d'economia social, i Pisarello ha assenyalat que les subvencions serveixen perquè l'administració actuï com si fos una "entitat de crèdit".

Com a novetat, la segona edició de la línia Impulsem el que fas subvencionarà noves modalitats de projectes: dirigits a fomentar el turisme responsable i per instal·lar nova activitat en locals buits en barris afectats per processos de "desertificació" comercial o per processos de gentrificació.

En aquesta línia, s'apostarà per iniciatives de turisme responsable que fomentin l'emprenedoria i les empreses socialment responsables; la instal·lació d'activitats econòmiques en locals buits, i projectes de R+D+i dirigits a petites empreses i entitats.

Així mateix, podran rebre ajudes projectes d'Empreneduria i Empresa de Proximitat; Economies Comunitàries i Innovació Social; Foment de l'Ocupació de Qualitat al Territori i Innovació Digital als territoris, a més d'iniciatives que abordin la precarietat laboral i la cohesió social, entre altres.

La presidenta de Barcelona Activa, Sara Berbel, ha explicat que les ajudes poden arribar a cobrir fins al 80% del pressupost dels projectes, amb un màxim de 50.000 euros, i, en la modalitat de locals buits, el màxim serà 10.000 euros per projecte, i la presentació de sol·licituds es farà del 25 d'abril al 25 de maig.

INTERCOOPERACIÓ

També la convocatòria Enfortim l'Economia Social i Solidària contempla la nova modalitat d'Intercooperació, destinada a entitats de segon i tercer nivell que afavoreixin el sistema de finances ètiques i el seu ús per part de les entitats d'ESS, així com el balanç social, ambiental i de transparència i bon govern.

Les subvencions, en cinc modalitats diferents, arribaran a cobrir fins al 80% del projecte, amb ajudes des dels 3.600 euros a un màxim de 35.000, dirigits entitats i empreses del tercer sector social, cooperatives i mutualitats, entre altres, i la presentació de sol·licituds es pot fer des del 10 d'abril fins al 9 de maig.

El comissionat d'Economia Social, Desenvolupament Local i Consum, Álvaro Porro, ha destacat que les subvencions volen generar una economia de proximitat resilient que es quedi a la ciutat passi el que passi a nivell global: "El 22% de les empreses a les quals vam donar suport en la primera convocatòria mai havia rebut una subvenció".

BALANÇ

En conjunt, la primera edició de les dues ajudes ha permès subvencionar 270 projectes amb 3,8 milions: 99 ajudes per promoure l'economia de proximitat amb Impulsem el que fas, i 171 de les subvencions Per a la promoció i reforç de l'Economia Social i Solidària 2017, que es van ampliar davant l'alta demanda.

Entre els projectes subvencionats el 2017, es troba l'Associació Esclat, amb la creació d'un carret de la compra caminador elèctric que ajuda persones amb mobilitat reduïda; L'estoc, en la qual persones discapacitades fan mobles amb materials de reciclatge, o un curs de pitets per a joves en risc d'exclusió.

També han rebut subvenció projectes d'ESS com el cinema cooperatiu Zumzeig, la llibreria La caníbal, Cos cooperativa de Salut i la botiga CoopMercat, entre d'altres: "Aquestes polítiques econòmiques de proximitat han arribat per quedar-se", ha assegurat Porro.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés