Publicado 22/02/2018 13:30

Barcelona destina més de 2 milions a formar en tecnologia joves, professionals i jubilats

El regidor Gerardo Pisarello (BComú)
EUROPA PRESS

Pisarello destaca que el sector de les tecnologies digitals genera ocupació estable i de qualitat

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha dissenyat una oferta de formació digital dotada amb més de dos milions d'euros per combatre la bretxa digital en jubilats, despertar vocacions científiques entre joves i preparar professionals segons el mercat de treball actual.

En una roda de premsa, el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha recordat que el sector de les tecnologies digitals és el que genera més ocupació de qualitat i que més ha crescut el 2017: "La meitat dels contractes són indefinits i els salaris són més elevats".

També ha dit que les dades del sector són la prova que els grans congressos com el Mobile World Congress (MWC) tenen "efecte tractor", i ha subratllat que el gran repte de la ciutat és formar la població perquè ningú vol fos dels beneficis d'aquest procés de transformació digital.

El catàleg compta amb sis programes: La tecnologia en el dia a dia de la ciutadania; Foment de la creativitat amb l'ús de les noves tecnologies, STEAM a les aules (Science, Technology, Art, Engineering and Mathematics), Cibernàrium, IT Academy i Oferta de formació profesionalitzadora.

Els programes, que s'han desenvolupat d'acord amb l'estratègia de Barcelona Activa de desenvolupament econòmic de proximitat per arribar a tota la ciutat i atendre els col·lectius i territoris més vulnerables, s'impartiran en col·laboració amb actors públics i privats.

Aquesta estratègia, liderada per l'agència municipal i el Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital, en el marc del Pla Barcelona Ciutat Digital, compta amb el suport d'entitats com la Xarxa de Biblioteques i el Consorci d'Educació de Barcelona, així com d'empreses referència del sector com Everis, Indra i la Fundació Catalunya Apps, entre altres.

PROGRAMES

En el cas del programa 'La tecnologia en el dia a dia de la ciutadania', l'objectiu és que la ciutadania integri la tecnologia per fer gestions, tràmits i compres en línia, i preveu arribar a més de 2.500 persones en activitats que s'impartiran en biblioteques municipals i els Ateneus de Fabricació, entre altres espais disponibles en els districtes.

En relació als joves, i en col·laboració amb la Universitat Pompeu Fabra (UPF), s'impartiran tallers 'hands-on' per introduir a la ciència de les dades, la intel·ligència artificial, l'Internet of Things (IoT) i la robòtica, a més de visites, demostracions i tallers per despertar vocació tecnològica entre les dones, i que vol arribar a uns 1.000 joves.

"Som conscients que el 65% dels nens i nenes del futur tindran ocupacions que encara no existeixen", i ha insistit que se'ls ha de preparar per al canvi que es produirà en els anys vinents a través de mesures de capacitació i d'apoderament digital.

Per a professionals, els programes se centraran en la formació contínua i el reciclatge per generar oportunitats d'ocupació i millorar el desenvolupament empresarial, per la qual cosa s'usaran mètodes com mentors que acompanyaran els processos d'aprenentatge dels participants, entre altres, i que preveuen arribar a 12.000 persones a l'any.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés