Publicat 18/10/2017 18:56

Troben urnes funeràries de l'edat de Bronze a les excavacions de Vilanera (Girona)

Estructures funeràries al jaciment arqueològic de Vilanera (Girona)
GENERALITAT

GIRONA, 18 oct. (EUROPA PRESS) -

Les excavacions al jaciment arqueològic de Vilanera, a l'Alt Empordà (Girona), han trobat 17 estructures funeràries, entre les quals hi ha tres que poden atribuir-se a l'edat de Bronze Final caracteritzades per contenir únicament una urna ceràmica amb les restes de la cremació, a una diaclàsi del subsòl.

Les altres 14 estructures pertanyen a la primera edat de Ferro, del segle VII aC, i consisteixen en fosses excavades al subsòl a les quals es va dipositar una urna amb restes humanes cremades, al costat d'un nombre variable de peces ceràmiques, ha explicat en un comunicat aquest dimecres la Conselleria de Cultura de la Generalitat.

Les troballes en les excavacions, que han acabat la campanya aquesta setmana, han confirmat que a l'espai es va registrar una "llarga tradició funerària", que va començar amb l'ocupació durant el Neolític, al voltant del 4500 aC.

Després d'un llarg període d'abandonament, l'espai es va reutilitzar, des dels inicis del primer mil·lenni abans de Crist i fins a poc temps abans de l'establiment colonial grec d'Emporion al segle VI aC.

Després d'intervencions el 1999 i el 2000, les excavacions al jaciment es van reprendre el 2016, quan aquest turó i la seva àrea adjacent --situades a l'oest del terme municipal de L'Escala (Girona)-- van ser declarades Espai de Protecció Arqueològica per la Generalitat.

La Conselleria i l'Ajuntament de L'Escala han impulsat les feines, que s'han centrat en un sector situat al límit sud del pujol, on hi ha una necròpoli de cremació.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés