Actualitzat 22/10/2015 16:56

La Torre Bellesguard estrena un cicle de "concerts premium"

Pol Gago Guilera, Ferran Mascarell y Joan Puigdollers en la Torre Bellesguard
EUROPA PRESS

BARCELONA, 27 maig (EUROPA PRESS) -

La Torre Bellesguard de Barcelona estrenarà aquest estiu un cicle de "concerts premium", i es converteix en el primer edifici d'Antoni Gaudí que acollirà aquest format amb la vocació d'unir música i arquitectura, i d'acostar als visitants aquesta fortalesa gaudiniana d'una manera lúdica.

En roda de premsa aquest dimecres, el nét de la família propietària, Pol Gago Guilera, ha explicat que es tracta de quatre concerts dels Amics de les Arts (30 de juny), Mishima (28 de juliol), Andrea Motis (18 d'agost) i Jarabe de Palo (15 de setembre), que oferiran un concert "íntim i exclusiu" per a 300 oients que podran gaudir al mateix temps d'una copa de benvinguda i de les vistes al castell de Gaudí.

La Torre Bellesguard va ser construïda per Gaudí entre 1900 i 1909 inspirant-se en el castell medieval del rei Martí l'Humà, que va viure a Bellesguard fins al 1410, de manera que conté unes formes rectes molt poc habituals en la seva obra --entre el modernisme i el gòtic-- i que estan jalonades per uns espaiosos jardins.

SEGONA EDICIÓ

Aquest cicle s'inscriu en la segona edició de les Nits Gaudí --visites amb un final als jardins amb acompanyament musical-- del 25 de juny al 15 de setembre, en què els visitants podran gaudir de les visites combinades que tenen programats 47 concerts.

La proposta d'estiu de Bellesguard oferirà recitals de diversos estils: cada dimecres es podrà gaudir als jardins de l'edifici de concerts de blues, els dijous de jazz, els divendres de flamenc i, com a nova aposta d'aquest any, els dissabtes hi sonaran músiques del món.

Entre totes aquestes activitats, els propietaris esperen rebre unes 10.000 visites, el doble que l'any passat, ha concretat Guilera.

El regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi, Joan Puigdollers, ha remarcat que propostes d'aquest tipus reforcen l'aposta del districte pel coneixement: "A mi em sap molt greu quan la gent em diu que Sarrià és on viuen els rics. Això m'ofèn".

Ha remarcat el seu afany perquè el barri sigui conegut com a lloc "on hi ha molt coneixement", cosa que significa molta cultura.

Per la seva banda, el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha aplaudit la iniciativa de la família --quatre dels seus membres viuen a la casa-- a compartir aquest patrimoni amb els ciutadans: "Sense gent que l'hagués conservat, Gaudí no tindria la presència que té ara".

A més, el conseller ha aplaudit que un espai patrimonial d'aquest calat "doni cabuda" als artistes actuals, com els grups que actuaran en aquest cicle.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés