Nou dones acusen Plácido Domingo d'assetjament sexual

Publicat 13/8/2019 12:33:27CET
[Grupocultura] Fwd: Roda De Premsa 'Giovanna D'arc', Amb Plácido Domingo
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

Vuit cantants i una ballarina han assegurat que van patir assetjament sexual per part del tenor Plácido Domingo, en diferents trobades al llarg de tres dècades a partir dels 80 i de vegades en diverses companyies d'òpera en les quals ell ocupava càrrecs d'alta direcció, segons una investigació d'Associated Press.

Només una de les dones ha acceptat ser identificada: Patricia Wulf, una mezzosoprano que va cantar amb Domingo a l'Òpera de Washington. Una de les dones ha assegurat que Domingo li va ficar la mà dins de la seva faldilla, i tres més que els va fer petons forçats en un vestidor, en una habitació d'hotel i un dinar de feina.

A més d'aquestes nou dones, mitja dotzena més han assegurat que les proposicions sexuals de Domingo les va fer sentir incòmodes. Així, una cantant ha afirmat que li va demanar diverses vegades de sortir en una cita després de contractar-la per cantar amb ell en una gira de concerts durant la dècada dels 1990.

Tres dotzenes de cantants, ballarins, músics d'orquestra, personal tècnic, mestres de cant i administradors més han indicat haver presenciat un comportament inadequat d'índole sexual per part de Domingo, i que perseguia dones més joves amb impunitat.

"Les acusacions d'aquestes persones no identificades, que es remunten a 30 anys enrere, són profundament preocupants, i inexactes tal com es descriuen", ha assenyalat Domingo en un comunicat.

"Amb tot, és dolorós saber que puc haver molestat ningú o haver-les fet sentir incòmodes, sense importar quant de temps hagi passat i malgrat les meves bones intencions. Jo creia que totes les meves interaccions i relacions van ser sempre ben rebudes i consensuades. La gent que em coneix o ha treballat amb mi sap que no soc algú que ofengui o avergonyeixi ningú a propòsit", ha afegit.

"No obstant això, reconec que les normes i estàndards pels quals se'ns mesura avui són molt diferents de com ho eren en el passat. He tingut la benedicció i el privilegi d'haver tingut una carrera de més de 50 anys a l'òpera i m'atindré als estàndards més alts", ha dit.